Το 1 έτους μωρό μου κοιμάται μόνο στην αγκαλιά μου και με τον θηλασμό. Τι να κάνω;

Το 1 έτους μωρό μου κοιμάται μόνο στην αγκαλιά μου και με τον θηλασμό. Τι να κάνω;
Ερώτηση:
Γεια σας. Το μωρό μου είναι 1 έτους και κοιμάται ακόμη στο δωμάτιό μας. Ξυπνάει επίσης, συνέχεια κατά τη διάρκεια της νύκτας. Θηλάζει ακόμη γιατί δεν βρήκα ξένο γάλα που να το πίνει και έχω δοκιμάσει αρκετά. Κοιμάται μόνο στην αγκαλιά μου και με το θηλασμό. Τώρα είμαι ξανά έγκυος και δεν μπορώ άλλο να διαχειριστώ την αυπνία. Πώς να το βοηθήσω να μάθει να κοιμάται συνεχόμενα και να μην ξυπνά κάθε μία ώρα; Κάποιες φορές μπορεί να χρειαστώ και δύο ώρες μέχρι να ξανακοιμηθεί.
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Να χαίρεστε το υπέροχο μωρό σας και με το καλό να υποδεχθείτε και το νέο μέλος της οικογένειάς σας! 

Η φάση σας μας δείχνει ότι ως οικογένεια έχετε γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης! Τα καταφέρνετε καλά σε απαιτητικά δεδομένα. Από την άλλη το μωρό σας σας επικοινωνεί ότι καθένας από εσάς δικαιούται να έχει τον δικό του ρυθμό και αυτό είναι υγιές και θεμιτό.

Ο αποθηλασμός είναι μια σημαντική και απαιτητική διαδικασία. Χρειάζεται υπομονή και χρόνο ώστε σταδιακά και να φροντίσετε το μωρό σας και μη βιάσετε τη μετάβαση. Το μεγάλωμα του μωρού σας είναι σπουδαία υπόθεση και με πολλή τρυφερότητα μελετάτε την κάθε σας κίνηση. Βεβαίως η καθημερινότητα έχει πολύ κόπο. Κάθε μωρό αλλά και κάθε οικογένεια έχει άλλη ιδιοσυγκρασία και διαφορετικό μικροκλίμα, επομένως δεν υπάρχει έτοιμος δρόμος. Ζητήστε από τον σύντροφό σας να μπει περισσότερο σε αυτήν τη διαδικασία και να αναλάβει το τάισμα του μωρού σας.

Οι δυνάμεις σας καθώς προχωράτε δεν εξαντλούνται αλλά πολλαπλασιάζονται καθώς πέραν από τον κόπο η ζωή σας αντιστοιχεί να έχει και πολλή χαρά. Με εφόδια λοιπόν την ομορφιά της φάσης αυτής συνεχίζετε την αναζήτηση για το πως θα υπερβείτε τις δυσκολίες της.

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v