«Tα πιάτα μπορούν να περιμένουν, η οικογένεια όχι»: η σοφή συμβουλή μιας γιαγιάς

«Tα πιάτα μπορούν να περιμένουν, η οικογένεια όχι»: η σοφή συμβουλή μιας γιαγιάς

Εμείς οι γυναίκες, τουλάχιστον της γενιάς μας, έχουμε μάθει να παθαίνουμε παροξυσμό σε ό,τι αφορά την καθαριότητα του σπιτιού. Η συμβουλή αυτή της γιαγιάς όμως μάς υπενθυμίζει ότι κάπου κάπου πρέπει να βάζουμε λίγο νερό στο κρασί μας και να χαλαρώνουμε για τον πιο απλό λόγο: οι στιγμές με την οικογένειά μας είναι πιο σημαντικές από έναν καθαρό νεροχύτη!

«Τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια συμβουλή της συγχωρεμένης της γιαγιάς μου: ''τα πιάτα μπορούν να περιμένουν, η οικογένεια όχι''

Κάθε φορά που πηγαίναμε στο σπίτι της για να φάμε, μας έλεγε να αφήνουμε τα πιάτα στην ησυχία τους και να μην τα μαζεύουμε. Κάθε πιάτο, φλιτζάνι, πιρούνι, μπολ - τα πάντα έμεναν στο τραπέζι και εμείς αρχίζαμε το παιχνίδι.

Της προτείναμε να καθαρίσουμε, αλλά εκείνη πάντα αρνιόταν. Ήθελε, βλέπετε, να περάσει όλο της τον χρόνο μαζί μας και όχι σε δουλειές του σπιτιού.

Αυτό είναι κάτι που πάντα θα θυμάμαι από εκείνη και για να είμαι ειλικρινής το εφαρμόζω και εγώ. Όταν έρχονται οι φίλοι και οι συγγενείς μου για επίσκεψη, αφήνουμε πάντα τα πιάτα στην ησυχία τους. Γιατί η γιαγιά μου είχε δίκιο.

Δεν έχει νόημα να ξοδεύουμε τον πολύτιμο χρόνο μας στο μάζεμα και στο πλύσιμο των πιάτων, όταν έχουμε να δημιουργήσουμε τόσες αναμνήσεις με τους αγαπημένους μας

Πηγή: herviewfromhome.com

v