Κλέλια Ρένεση: «το να είσαι μονογονέας έχει απέραντη κούραση, αγωνία και λαχτάρα»

Κλέλια Ρένεση: «το να είσαι μονογονέας έχει απέραντη κούραση, αγωνία και λαχτάρα»

Η γνωστή ηθοποιός, Κλέλια Ρενέση που τα τελευταία χρόνια απολαμβάνουμε ως Καίτη στο «Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα», παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Τηλεθεατής και τη δημοσιογράφο Χρύσα Παχούμη και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια γυναίκα που μεγαλώνει μόνη της το παιδί της.

Όταν η δημοσιογράφος ρώτησε την γνωστή ηθοποιό πώς είναι η καθημερινότητα με το παιδί της, η Κλέλια Ρενέση απάντησε: «Υποφέρω στον παράδεισο! Τη μια στάζω μέλι και την επόμενη στιγμή πελαγώνω! Το να μεγαλώνεις ένα παιδί σήμερα είναι σαν να ναυαγείς σε ωκεανό. Αν χαλαρώσεις και το απολαύσεις, επιπλέεις και κοιτάς τα άστρα. Αν αγχωθείς, θα πιείς πολλά λίτρα νερό. Και από τα δύο έχει το μενού σε καθημερινή βάση και συνεχίζουμε.»

Όσον αφορά το γεγονός ότι μεγαλώνει μόνη της την κόρη της είπε: «Το να είσαι μονογονέας είναι μία συνθήκη που φέρνει και δυσκολίες και ευκολίες στο μεγάλωμα ενός παιδιού. Η σημερινή κοινωνία είναι πολύ σκληρή με τη μάνα γενικότερα. Πόσο μάλλον με μια μάνα που μόνη της παλεύει να καλύψει όλους τους ρόλους. Η γειτονιά δεν υπάρχει για βοήθεια, οι φίλοι όλοι τρέχουν σε δουλειές, η οικογένεια έχει αποξενωθεί. Ένας μονογονέας έχει να στήσει μόνος του το οικοδόμημα με απέραντη κούραση, αγωνία και λαχτάρα, αλλά είναι και αυτός που μόνος του θα χαρεί τη θέα της δημιουργίας. Όσο βαστάνε τα πόδια μου και το λέει η καρδιά μου, το παιδί μου θα το γεμίζω με αγκαλιές, λουλούδια και όνειρα. Σαν να είμαι δέκα γονείς και όχι ένας. Η μονάδα είναι θέμα σχετικό.»

Πηγή: tlife.gr

v