Πήρα το χάπι της επόμενης ημέρας και έχω αίμα. Είναι φυσιολογικό;

Πήρα το χάπι της επόμενης ημέρας και έχω αίμα. Είναι φυσιολογικό;

Ερώτηση:
Μέχρι τις 8/12 είχα περίοδο και ύστερα στις 11/12 σεξουαλική επαφή που επειδή έγινε ατύχημα αναγκάστηκα να πάρω το χάπι της επόμενης μέρας (norlevo). Έπειτα μετά από τις 21/12 μέχρι και σήμερα βγάζω καφέ αίμα με όχι τόσο πολύ ροή. Αυτό είναι περίοδος; Είναι παρενέργεια από το χάπι ή πρέπει να ανησυχώ;
Απάντηση:

Αν δεν θέλετε εγκυμοσύνη πρέπει να πάρετε το χάπι της επόμενης μέρας. Το φάρμακο αυτό δεν είναι για κατάχρηση αλλά είναι μόνο για έκτακτες περιπτώσεις . Το ότι έχετε αίμα μετά την λήψη του φαρμάκου είναι καλό γιατί σημαίνει ότι έδρασε.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v