Προωράκι που γεννήθηκε 400 γραμμάρια σώθηκε από θαύμα και επέστρεψε σπίτι του υγιέστατο!

Προωράκι που γεννήθηκε 400 γραμμάρια σώθηκε από θαύμα και επέστρεψε σπίτι του υγιέστατο!

Η μικρή Shivanya ζύγιζε μόλις 400 γραμμάρια τη στιγμή της γέννησής της τον Μάιο του 2022 και οι πιθανότητες να ζήσει ήταν απειροελάχιστες. Η μικρούλα ήρθε στον κόσμο στις 24 εβδομάδες, ενώ ήταν 6 φορές μικρότερη από ένα μωρό που γεννιέται κανονικά και ζυγίζει κατά μέσο όρο 2,5 με 3 κιλά.

Ο πρόωρος τοκετός της Shivanya οφειλόταν σε μια συγγενή ανωμαλία της μαμάς της που ονομάζεται διπλή μήτρα (δίκερως). Αυτό συμβαίνει όταν μια γυναίκα έχει δύο ξεχωριστούς θύλακες στη μήτρα και το ένα από τα δύο τμήματα (σακούλες) είναι μικρότερο από το άλλο. Η Shivanya, μεγάλωσε στην μικρότερη μήτρα με αποτέλεσμα να μην χωράει όσο μεγάλωνε και να γεννηθεί πρόωρα. 

Παρά τις σχεδόν μηδενικές πιθανότητες να επιβιώσει, οι προσπάθειες των γιατρών και η φροντίδα των νοσοκόμων έκαναν το θαύμα και η μικρούλα πήρε εξιτήριο τον Αύγουστο του 2022, μετά από 94 μέρες στη ΜΕΘ κι ενώ το βάρος της είχε φτάσει τα 2.130 γραμμάρια. 

Η θεραπεία της συνεχίστηκε στο σπίτι και μαζί με την αγάπη και τη φροντίδα των γονιών της, η μικρούλα έφτασε τα 4,5 κιλά, είναι υγιέστατη, χαρούμενη και πανέξυπνη!

«Η Shivanya είχε λιγότερο από 0,5% πιθανότητες επιβίωσης αλλά μας απέδειξε ότι θαύματα δεν συμβαίνουν μόνο στα παραμύθια αλλά και την πραγματική ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιατρός της. 

Πηγή: freepressjournal

v