Σχολεία έκαναν μήνυση σε μεγάλα social media επειδή βλάπτουν την ψυχική υγεία των μαθητών

Σχολεία έκαναν μήνυση σε μεγάλα social media επειδή βλάπτουν την ψυχική υγεία των μαθητών

Mεγάλο ποσοστό των γονέων αλλά και του εκπαιδευτικού προσωπικού παγκοσμίως εκφράζει ενστάσεις για τον αντίκτυπο που έχει η χρήση των social media στην ψυχική υγεία των μαθητών. Το δημόσιο σχολικό σύστημα του Σιάτλ μάλιστα κατέθεσε μήνυση εναντίον πολλών εταιρειών social media με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα.

Στην μήνυση οι εκπρόσωποι των σχολείων σημειώνουν ότι τα social media δεν τους επιτρέπουν: «να εκπληρώσουν την εκπαιδευτική τους αποστολή». Αξίζει να σημειώσουμε πως η αγωγή της σχολικής περιφέρειας (η οποία είναι η μεγαλύτερη στην πολιτεία της Ουάσινγκτον με σχεδόν 50.000 μαθητές) κατατέθηκε εναντίον των μητρικών εταιρειών των Facebook - Instagram, TikTok, Snapchat και YouTube με την αιτιολογία ότι οι εταιρείες «εκμεταλλεύτηκαν με επιτυχία τα ευάλωτα μυαλά των νέων».

Η αγωγή αναφέρει επίσης πως τα social media «αποτέλεσαν σημαντικό παράγοντα πρόκλησης κρίσης ψυχικής υγείας των νέων, η οποία χαρακτηρίζεται από όλο και μεγαλύτερα ποσοστά τους που παλεύουν με άγχος, κατάθλιψη, σκέψεις αυτοτραυματισμού και αυτοκτονικό ιδεασμό».

Την ίδια στιγμή η σχολική περιφέρεια υπογραμμίζει ότι ότι οι μαθητές που αντιμετωπίζουν άγχος, κατάθλιψη και άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας έχουν χειρότερες επιδόσεις στο σχολείο, ενώ παράλληλα είναι λιγότερο πιθανό να παρακολουθούν το σχολείο.

Η επικεφαλής ασφάλειας της Meta σε παγκόσμιο επίπεδο Αντιγόνη Ντέιβις, τοποθετήθηκε επί της αγωγής δηλώνοντας ότι η Meta συνεχίζει να διοχετεύει πόρους για να διασφαλίσει ότι οι νεαροί χρήστες της είναι ασφαλείς στο διαδίκτυο. Πρόσθεσε ακόμη ότι: «οι πλατφόρμες διαθέτουν περισσότερα από 30 εργαλεία για την υποστήριξη των εφήβων και των οικογενειών, συμπεριλαμβανομένων των εργαλείων εποπτείας που επιτρέπουν στους γονείς να περιορίσουν τον χρόνο τον οποίο περνούν οι έφηβοι τους στο Instagram».

Μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί άλλος εκπρόσωπος των υπολοίπων εταιρειών social media.

Πηγή: in2life.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v