Λαχταριστή και θρεπτική ψαρόσουπα με λαχανικά

Λαχταριστή και θρεπτική ψαρόσουπα με λαχανικά

Τον χειμώνα, οι σούπες «τραβιούνται», με μία και μοναδική να κάνει τη διαφορά: την ψαρόσουπα! Εκτός του ότι είναι θρεπτική και πεντανόστιμη, αποτελεί την ιδανική επιλογή για... αποτοξίνωση.

Τι χρειαζόμαστε (για 4 μερίδες)

  • 1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 κιλό καθαρισμένο ψάρι (οι συνηθέστερες επιλογές είναι ο μπακαλιάρος, κοκκινόψαρο ή πεσκανδρίτσα)
  • 2 μεσαία κρεμμύδια
  • 4 καρότα
  • 2 κλωναράκια σέλερι
  • 4 πατάτες, μεσαίες
  • 4 κλωναράκια σέλινο
  • Προαιρετικά μία πιπεριά τσίλι
  • 4-8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι- πιπέρι- μαΐντανό για το σερβίρισμα
  • Λεμόνι για το σερβίρισμα

Τι πρέπει να κάνουμε 

Βήμα 1ο

Βράζουμε το ψάρι μαζί με τον ζωμό λαχανικών μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 30 λεπτά. Η κατσαρόλα πρέπει να είναι σκεπασμένη. Μέχρι να βράσει το ψάρι, καθαρίζουμε τα λαχανικά. 

Βήμα 2ο

Αφού βράσει το ψάρι, το αφαιρούμε με προσοχή από την κατσαρόλα και το ακουμπάμε σε μια πιατέλα. Έπειτα, σουρώνουμε τη σούπα και ρίχνουμε τα λαχανικά, το λάδι, το αλατοπίπερο και (προαιρετικά) την καυτερή πιπεριά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για άλλη μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αφού βράσουν, τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα ακουμπάμε στην πιατέλα με το βρασμένο ψάρι. 

Βήμα 3ο

Μπορούμε να σερβίρουμε την ψαρόσουπα με δύο τρόπους: είτε σκέτη με το ψάρι και τα λαχανικά σε ξεχωριστό πιάτο να συνοδεύουν τη σούπα μας, είτε με το ψάρι και τα λαχανικά κομμένα σε μικρά κομμάτια μέσα στη σούπα. Προσοχή: αν διαλέξετε τον 2ο τρόπο, σιγουρευτείτε ότι έχετε καθαρίσει πολύ καλά το ψάρι από τα κόκαλα!

Βήμα 4ο

Μόλις σερβίρουμε τη σούπα στο πιάτο, προσθέτουμε λίγο λεμόνι, λίγο μαϊντανό και, αν θέλουμε, λίγο ακόμα λάδι και πιπέρι. Καλή όρεξη!

Η συνταγή είναι εμπνευσμένη από Eatsmarter.com 

v