Ο άντρας μου θα λείψει λίγους μήνες για δουλειά. Πώς να προετοιμάσω τα παιδιά για την αναχώρησή του;

Ο άντρας μου θα λείψει λίγους μήνες για δουλειά. Πώς να προετοιμάσω τα παιδιά για την αναχώρησή του;
Ερώτηση:
Παρακαλώ θα ήθελα επειγόντως τη συμβουλή σας. Λόγω οικονομικών αναγκών, αποφασίσαμε με τον σύζυγό να εργαστεί για κάποιους μήνες στο εξωτερικό. Ένας φίλος του που ήδη εργάζεται εκεί τού πρότεινε μια δουλειά με πολύ καλές απολαβές, οι οποίες αυτή τη στιγμή μας είναι απαραίτητες. Πρόκειται να φύγει σύντομα. Πώς να προετοιμάσουμε τα παιδιά που θα κάνουν πολύ καιρό να ξαναδούν τον μπαμπά στο σπίτι; Είναι 12 και 10 ετών και πιστεύω πως θα αντιδράσουν. Τι να κάνουμε για να το πάρουν όσο γίνεται πιο μαλακά;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Εύχομαι η απόφαση σας για το ταξίδι αυτό να οδηγήσει σε προχώρημα την οικογένεια σας, τόσο σε οικονομικό όσο και σε άλλα επίπεδα.

Τα αγόρια σας βρίσκονται σε μια ηλικία που μπορείτε να κάνετε πολύ ωραίες συζητήσεις μαζί τους. Μπορείτε να είστε ειλικρινείς καθώς η ανάπτυξη τους τους προσφέρει πολύ καλή επεξεργασία και έχουν πλήρη αντίληψη της κατάστασης που επικρατεί στην οικογένεια σας. Αυτό που χρειάζεται να λάβετε υπόψη σας είναι ότι χρειάζεται να εισπράξουν ασφάλεια από την απόφαση σας. Ότι εσείς οι γονείς οδηγείτε και ξέρετε τι κάνετε. 

Με ευθύνη λοιπόν και σταθερότητα, υπερασπίζεστε την απόφαση σας προς όφελος όλης της οικογένειας και είστε τρυφερά δίπλα στα παιδιά σας, για να τα ακούσετε, να τους απαντήσετε και να τα φροντίσετε με όποιον τρόπο χρειαστεί.

Η εποχή μας μας εξασφαλίζει πολλούς τρόπους επικοινωνίας, επομένως ο σύζυγος σας μπορεί να είναι παρών προσωρινά με ένα διαφορετικό τρόπο. Και ταυτόχρονα να δουλεύετε με κάθε δυνατότητα τη γεωγραφική επανένωση της οικογένειάς σας. 

Πέραν από τα παιδιά σας, φροντίδα χρειάζεται και η σχέση σας! Μη χάνετε τη σημαντικότητα του συντρόφου σας!

Σας ευχαριστώ 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v