Ο γαμπρός μου δεν έρχεται στο σπίτι μας όταν τους καλούμε μαζί με την κόρη μου

Ο γαμπρός μου δεν έρχεται στο σπίτι μας όταν τους καλούμε μαζί με την κόρη μου
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!***

Θέλω να ρωτήσω κάτι με αφορμή προηγούμενη ερώτηση, από άλλο άτομο, σχετικά με τις οικογενειακές συναθροίσεις. Με στενοχωρεί που ο γαμπρός μου , σύζυγος της κόρης μου, αρνείται να μας επισκεφτεί όταν τον καλώ στο σπίτι μας. Κατά τα άλλα, όμως, όταν χρειαστεί οτιδήποτε και ειδικά βοήθεια για το μωρό, δεν διστάζει να τη ζητήσει είτε απευθείας είτε μέσω της κόρης μου. 

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Κάθε σχέση είναι μοναδική. Κατ' επέκταση, κάθε οικογένεια είναι μοναδική. Μπορεί κάτι που διαβάσατε να σας θυμίζει στοιχεία της δικής σας ιστορίας, αλλά δεν είναι η δική σας ιστορία.

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τον λόγο της απόστασης που αισθάνεστε, εφόσον βεβαίως η σχέση με τον γαμπρό σας σας είναι σημαντική και θέλετε να την προχωρήσετε.

Η απευθείας επικοινωνία πάντα βοηθά, διότι είναι πιο ξεκάθαρη και αποφεύγονται στο μέγιστο βαθμό οι παρεξηγήσεις από τη μεταφορά της πληροφορίας. Ζητήστε στον γαμπρό σας να έχετε προσωπικό χρόνο για κάτι σημαντικό που θα θέλατε να συζητήσετε. Ρωτήστε τι μπορεί να έχει μπλοκάρει τη σχέση σας. Είναι σημαντικό να είστε ανοιχτοί να ακούσετε. Όχι απαραίτητα να συμφωνήσετε. Αλλά να μπείτε με καλή διάθεση ώστε να κατανοήσετε ότι μπορεί να λειτουργεί ως εμπόδιο.

Είναι εξαιρετικά πολύτιμο για ένα νέο ζευγάρι να αισθάνεται ότι οι γονείς το συντροφεύουν όμορφα στο προχώρημα του, και μαζί με αυτό εξελίσσονται και εκείνοι! 

Είναι συμφέρον όλων σας να δουλεύετε προς πάσα κατεύθυνση για τη βελτίωση των σχέσεων σας. Εάν το θέλετε, τρόποι υπάρχουν πολλοί. 

Σας ευχαριστώ 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v