Νεογέννητη φώκια βρέθηκε στη Ρόδο και παλεύει με νύχια και με δόντια για τη ζωή της

Νεογέννητη φώκια βρέθηκε στη Ρόδο και παλεύει με νύχια και με δόντια για τη ζωή της

Κρίσιμες θα είναι οι επόμενες ημέρες για τη Ροδούλα, τη μικρή φώκια Monachus monachus που βρέθηκε σε παραλία της Ρόδου πριν λίγες ημέρες και φαινόταν ταλαιπωρημένη.

Η φώκια μεταφέρθηκε στην Αθήνα για την καλύτερη περίθαλψή της και όπως αναφέρει η οργάνωση MOm «επιμένει και προσπαθεί αλλά οι επόμενες ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για την πορεία της υγείας της.

Ολόκληρη η ανάρτηση της οργάνωσης

«Η μικρή Ροδούλα επιμένει και προσπαθεί! Παρά το βάρος της, το οποίο είναι μισό απ' ότι θα έπρεπε για την ηλικία της (15.6 κιλά αντί για ~30) και τα παράσιτα που βρέθηκαν στο πεπτικό της σύστημα, είναι αρκετά ζωηρή για την κατάστασή της και... ζορίζει τους φροντιστές της! Έχοντας περάσει ήδη δυο μήνες με τη μητέρα της, "ξέρει" ότι είναι άγρια φώκια, και φροντίζει να μας το θυμίζει σε κάθε τάισμα με τα δοντάκια της! Οι επόμενες ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για την πορεία της υγείας της, αλλά ελπίζουμε ότι θα ξεπεράσει τα προβλήματά της και θα βρεθεί σύντομα πίσω στη θάλασσα! 

Η περίθαλψη της Ροδούλας πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της MOm που φιλοξενούνται στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και υποστηρίζεται από το Monk Seal Alliance και το Πράσινο Ταμείο».

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v