Να τι γίνεται στο σώμα μας με 10 λεπτά περπάτημα τη μέρα!

Να τι γίνεται στο σώμα μας με 10 λεπτά περπάτημα τη μέρα!

Οι περισσότερες μαμάδες δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου ή την οικονομική ευχέρεια, ώστε να μπορούμε να πάμε σε κάποιο γυμναστήριο για να διατηρήσουμε την φόρμα μας ή να χάσουμε μερικά παραπανίσια κιλάκια. Τρέχουμε από το πρωί και μέχρι το βράδυ κοιμόμαστε... όρθιες από την κούραση!

Υπάρχει, όμως, τρόπος να βελτιώσουμε την σωματική και ψυχική μας ευεξία. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι 10 λεπτά και τη θέληση να γίνουμε πιο υγιείς. Πώς; Με το περπάτημα φυσικά! Κι αν δεν μας πιστεύετε, δείτε πόσα πολλά οφέλη έχει να μας προσφέρει το δεκάλεπτο περπάτημα:

Προστατεύει την καρδιά

Το περπάτημα έχει τεράστια οφέλη για την καρδιά, καθώς ρίχνει την αρτηριακή πίεση, ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα και μειώνει τη χοληστερόλη.

Βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου

Έχετε παρατηρήσει ποτέ πώς όταν περπατάμε «καθαρίζει» το μυαλό μας; Βάζοντας το περπάτημα στην καθημερινότητά σας θα δείτε τρομερή βελτίωση στην συγκέντρωσή σας!

Βελτιώνει τη διάθεση

Η άσκηση γενικά, και το περπάτημα ειδικότερα, απελευθερώνει ενδορφίνες, χημικές ουσίες που προκαλούν ευεξία!

Καίμε θερμίδες

Δεν είναι μυστικό ότι κάθε σωματική άσκηση καίει θερμίδες. Αυτό που εκπλήσσει είναι πόσες θερμίδες καίμε μόνο με το γρήγορο περπάτημα για 10 λεπτά. Κατά μέσο όρο 50 θερμίδες!

Μειώνει το στρες

Όπως προαναφέρεραμε, το περπάτημα αυξάνει τα επίπεδα ενδορφινών στον εγκέφαλο και μας αναγκάζει να παίρνουμε μεγαλύτερες και πιο «σωστές» αναπνοές. Αυτά τα δύο οφέλη μάς βοηθούν επίσης να απαλλάξουμε το μυαλό και το σώμα από το στρες. Η άσκηση κάθε είδους μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, γνωστής και ως ορμόνης του στρες.

Μειώνει τον σωματικό  πόνο

Πολλοί από τους σωματικούς μας πόνους προέρχονται από το ότι δεν γυμναζόμαστε. Όταν οι μύες, οι σύνδεσμοι και οι τένοντες δεν χρησιμοποιούνται, σφίγγονται. Όσο λιγότερο χρησιμοποιούνται, τόσο πιο σφιχτοί γίνονται και αυτό το σφίξιμο προκαλεί πολύ πόνο, ιδιαίτερα στο κάτω μέρος της πλάτης και στις αρθρώσεις. Το περπάτημα είναι ένας ήπιος τρόπος για να ξεπιαστούμε και να ανακουφίσουμε το σώμα μας από διάφορα πονάκια που μας πιάνουν κατά καιρούς.

Πληροφορίες από wisebread.com

 

v