Πώς να ξεπιαστείς χωρίς να κουνηθείς!

Πώς να ξεπιαστείς χωρίς να κουνηθείς!

Είτε είσαι γυμνασμένη, είτε αγύμναστη ένα είναι το σίγουρο: κάποια στιγμή θα... πιαστείς! Θα σηκωθείς από την καρέκλα σου και αφού ακούσεις το απαισιότατο «κρακ» θα πιάσεις με παράπονο τη μέση σου. Θα ξυπνήσεις ένα πρωί και θα έχεις ένα έντονο πιάσιμο στον αυχένα. Συμβαίνει σε όλους και ειδικά σε όσους κάνουμε καθιστική ζωή. Υπάρχει ωστόσο, τρόπος να ξεπιαστούμε και μάλιστα, αρκετά απλός!

 

Μην φοβάστε, δεν θα σας μιλήσουμε για γυμναστική και φυσικοθεραπείες. Υπάρχουν ασκησούλες, οι οποίες πραγματικά μπορούν να βοηθήσουν και το καλύτερο είναι ότι γίνονται όσο είμαστε καθιστές!

Ναι, καλά διαβάσατε. Γι' αυτό καθίστε αναπαυτικά στην καρέκλα σας και ξεπιαστείτε χωρίς να κουνηθείτε!

Ανακουφίστε τη μέση

Καθίστε στην άκρη της καρέκλας, τεντώστε μπροστά το ένα πόδι και σκύψτε αργά προς αυτό μέχρι το σημείο που μπορείτε. Κάντε 5-10 επαναλήψεις και συνεχίστε με το άλλο πόδι. Αυτή η άσκηση θα ανακουφίσει τη μέση και θα βοηθήσει τον τένοντα του ποδιού να χαλαρώσει.

Ανακουφίστε τον σβέρκο

Aκουμπήστε το δεξί σας χέρι προς τα κάτω και πιάστε το πλευρό της καρέκλας. Γείρετε το κεφάλι σας προς τα αριστερά νιώθοντας ένα απαλό τέντωμα στο πλάι του λαιμού σας. Κρατήστε αυτή τη διάταση για 15 έως 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια επαναλάβετε από την άλλη πλευρά.

 

Ανακουφίστε την πλάτη

Καθίστε αναπαυτικά με την πλάτη σας να ακουμπάει στην πλάτη της καρέκλας. Τοποθετήστε τις παλάμες των χεριών σας στο πίσω μέρος του αυχένα. Γείρετε προς τα πίσω πάνω από το στήριγμα της πλάτης  κρατώντας τους αγκώνες σας ανοιχτούς μέχρι να νιώσετε ένα απαλό τέντωμα σε όλη την πλάτη και το στήθος. Μείνετε εκεί για 10 έως 15 δευτερόλεπτα.

Ανακουφίστε το στήθος 

Μια απλή διάταση για το άνοιγμα του στήθους που μπορείτε να κάνετε, περιλαμβάνει το να κάθεστε ίσια, να τεντώνετε τα χέρια σας σε κάθε πλευρά και να σπρώχνετε το στήθος σας προς τα εμπρός. Οι ώμοι και τα χέρια σας θα κινηθούν ελαφρώς προς τα πίσω. Όσες περισσότερες φορές το κάνετε μέσα στην ημέρα, τόσο το καλύτερο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v