«Όταν έχασα τη μητέρα μου, συνειδητοποίησα πόσο σημαντική είμαι για τα παιδιά μου»

«Όταν έχασα τη μητέρα μου, συνειδητοποίησα πόσο σημαντική είμαι για τα παιδιά μου»

Αν είσαι μαμά που έχεις χάσει τη μαμά σου, μπορείς να καταλάβεις απόλυτα το τεράστιο κενό που αφήνει μέσα σου αυτή η απουσία. Μια γυναίκα που ακόμα παλεύει να συμβιβαστεί με τον θάνατο της μητέρας της, συνειδητοποίησε μέσα από το πένθος της κάτι πολύ σημαντικό για τη μητρότητα.

«Η μητέρα μου πέθανε μια ξαφνικά σε ηλικία 59 ετών. Ήταν ένα τεράστιο σοκ για όλους μας και ακόμη περισσότερο για τα παιδιά μου. Όταν τη χάσαμε, είχα μόλις γεννήσει το τρίτο μου παιδί και ήμουν κουρασμένη τόσο ψυχολογικά, όσο και σωματικά.

Περνούσα ήδη δύσκολα και ο θάνατος της μητέρας μου με αποτελείωσε. Πιστέψτε με, δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα από το να εξηγείς σε μικρά παιδιά, 2 και 4 ετών, γιατί δεν θα ξαναδούν την αγαπημένη τους γιαγιά.

Τότε μόνο συνειδητοποίησα ότι η μαμά μου ήταν η σταθερά μου. Στις χαρές και τις λύπες μου, ήταν πάντα δίπλα μου. Ήταν ο φύλακας άγγελός μου για 30 χρόνια και την έχασα μέσα σε μια στιγμή.

Μέσα από τη διεργασία του θρήνου ωστόσο, συνειδητοποίησα και κάτι ακόμα: είμαι η σταθερά των παιδιών μου. Ο φύλακας άγγελός τους. Θέλω να ξέρουν πάντα ότι ό,τι κι αν κάνουν ή ό,τι κι αν περάσουν, καλό ή κακό, εγώ είμαι εδώ. Θα είμαι πάντα δίπλα τους.

Υπάρχει η ζωή που είχα με τη μαμά μου και πλέον η νέα παράξενη ζωή που έχω χωρίς αυτήν. Μπορεί να την έχασα, αλλά δεν είμαι μόνη μου. Δημιούργησα μια όμορφη οικογένεια και θα είμαι για πάντα το καταφύγιο των παιδιών μου.»

Πηγή: birthboobsandbabies.com

v