Καθηγητές πλήρωσαν το χρέος φοιτήτριας για να μπορέσει να πάρει το πτυχίο της

Καθηγητές πλήρωσαν το χρέος φοιτήτριας για να μπορέσει να πάρει το πτυχίο της

Θα ορκιστεί κανονικά η αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Νοσηλευτικής που απηύθυνε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αφού δεν της το επέτρεπαν επειδή χρωστούσε 270 ευρώ στη φοιτητική εστία όπου διέμενε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», αριστούχος φοιτήτρια του τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που ολοκλήρωσε τον κύκλο των σπουδών της με βαθμό 8,80, δεν συμπεριλαμβανόταν στη λίστα των αποφοίτων που θα ορκιστούν μεταξύ 30 Μαρτίου και 6 Απριλίου.

Η αριστούχος απόφοιτη δεν θα μπορούσε να συμμετέχει στην τελετή ορκωμοσίας ούτε να πάρει το πτυχίο της, λόγω οικονομικής εκκρεμότητας 270 ευρώ προς τη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας. Πρόκειται για οφειλή που αντιστοιχεί σε ενοίκιο στη Φοιτητική Στέγη στη Λάρισα, για το δωμάτιο στο οποίο έμενε. Ενα δωμάτιο με υγρασία, με σοβάδες να αποκολλούνται και να πέφτουν, ένα δωμάτιο το οποίο ενάμιση μήνα δεν είχε καν νερό, όπως η φοιτήτρια περιέγραφε…

Η φοιτήτρια είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας, έχει άλλα τρία αδέρφια, και δήλωσε οικονομική αδυναμία αποπληρωμής του ενοικίου στη φοιτητική εστία, ενώ απηύθυνε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ζητώντας «να καταργηθεί το χαράτσι του ενοικίου στις φοιτητικές εστίες».

Οι καθηγητές της έδωσαν τη λύση

Ωστόσο, την οφειλή της αριστούχου φοιτήτριας κάλυψαν καθηγητές του τμήματος Νοσηλευτικής, προκειμένου να λάβει βεβαίωση μη ύπαρξης οφειλών από τη διεύθυνση και να μπορέσει να αποφοιτήσει.

Η Ελισάβετ Μάτιου θα συμμετέχει κανονικά στην τελετή ορκωμοσίας στα τέλη Μαρτίου και θα παραλάβει το πτυχίο της χωρίς καθυστέρηση, όπως διαβεβαίωνε χθες με ανακοίνωσή του το πρυτανικό συμβούλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Πηγή: 210finest.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v