«Στη μικρή μου αδερφή μου που με βοηθάει να γίνομαι καλύτερη μαμά»

«Στη μικρή μου αδερφή μου που με βοηθάει να γίνομαι καλύτερη μαμά»

Η αδερφή σου είναι ο μόνος άνθρωπος που θα αγαπήσει τα παιδιά σου σαν να ήταν δικά της. Την εμπιστεύεσαι και χαίρεσαι όταν βλέπεις πόσο πολύ νοιάζεται και είναι δίπλα στα μικρά σου. Το ίδιο κάνει και η παρακάτω μαμά που ανοίγει την καρδιά της και λέει στην μικρή της αδερφή τα «ευχαριστώ» που της χρωστάει.

«Όταν ήμουν 9 ετών, οι γονείς μας μου είπαν ότι θα αποκτήσω αδερφάκι. Σε περίμενα πώς και πώς! Οι 9 μήνες μου φάνηκαν αιώνες, αλλά τελικά ήρθες και τα άλλαξες όλα!

Σε ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά κι αυτό δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα! Σε έπαιρνα παντού μαζί μου, σε πρόσεχα, σου έμαθα όσα ξέρω, σε έδιωχνα όταν ήμουν με τους φίλους μου και δεν ξεκόλλαγες από πάνω μου, σου διάβαζα παραμύθια και σε είχα σαν κούκλα. Στις  πιο ευτυχισμένες παιδικές αναμνήσεις που έχω είσαι μέσα κι εσύ. 

Σήμερα, δυο δεκαετίες μετά, είσαι για τα παιδιά μου ό,τι ήσουν κάποτε για μένα: ο πιο αγαπημένος μου άνθρωπος!

Πλέον είσαι 22 χρονών και έχεις να σκεφτείς ένα κάρο πράγματα: τις σπουδές σου, τους φίλους σου, τις εξόδους σου, τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα ή το αγόρι σου. Παρόλα αυτά, βρίσκεις πάντα χρόνο για μένα και τα παιδιά μου. Δεν ξέρω πολλά νέα παιδιά να βάζουν πάνω απ’ όλα την οικογένειά τους όπως εσύ και μπορώ να πω με βεβαιότητα πως, αν δεν σε είχα δίπλα μου, δεν ξέρω αν θα ήμουν καλή μαμά. 

Ξέρεις πάντα το πρόγραμμα δραστηριοτήτων των παιδιών μου και τρέχεις να τα πας στο μπάσκετ ή το μπαλέτο πριν προλάβω να σου το ζητήσω. Έχεις πάντα χρόνο να τα πας βόλτα, να παίξεις μαζί τους, να τα συμβουλέψεις και να είσαι δίπλα τους όταν σε χρειάζονται. 

Πάνω απ’ όλα, όμως, έχεις πάντα χρόνο να με ξεκουράζεις όταν είμαι έτοιμη να καταρρεύσω, να μου πεις μια καλή κουβέντα όταν νιώθω ανεπαρκής και να είσαι φίλη μου όταν χρειάζομαι ένα διάλειμμα.

Σε ευχαριστώ που μου έδινες κουράγιο τη μέρα του γάμου μου, που μου κράταγες το χέρι σε όλες μου τις γέννες, που αγκάλιασες τα ανίψια σου σαν να ήταν δικά σου παιδιά και που διαλέγεις καθημερινά την οικογένειά μου. 

Μπορεί να μας χωρίζουν σχεδόν δέκα χρόνια, αλλά πάντα σε θαύμαζα και πάντα θα σε θαυμάζω. Μπορεί να μην ζήσαμε ταυτόχρονα την εφηβεία ή τα πρώτα μας χτυποκάρδια, αλλά η σχέση μας ήταν πάντα ισχυρή. Το ίδιο ισχυρή με τη σχέση που χτίζεις σήμερα με τα παιδιά μου. 

Σ’ ευχαριστώ που είσαι η μικρή μου αδερφή μου και η καλύτερή μου φίλη.

Σ’ ευχαριστώ που είσαι η θεία των παιδιών μου και η καλύτερή τους φίλη.

Σ’ ευχαριστώ που είσαι πάντα κοντά μου να με κάνεις καλύτερη μαμά και καλύτερο άνθρωπο. 

Μα πιο πολύ απ’ όλα, σ’ ευχαριστώ που αγαπάς τόσο πολύ την οικογένειά μου - σου υπόσχομαι ότι θα κάνω το ίδιο όταν γίνεις κι εσύ μαμά». 

Ελεύθερη μετάφραση από mom.com

v