Υπάλληλοι καθαριότητας έφτιαξαν δημόσια βιβλιοθήκη με βιβλία από τα σκουπίδια

Υπάλληλοι καθαριότητας έφτιαξαν δημόσια βιβλιοθήκη με βιβλία από τα σκουπίδια

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία ανέλαβαν υπάλληλοι καθαριότητας όταν έφτιαξαν μια δημόσια βιβλιοθήκη με τα βιβλία που έβρισκαν στα σκουπίδια.

 Η βιβλιοθήκη βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα, και η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2017. Αρχικά η βιβλιοθήκη είχε δημιουργηθεί για χρήση μεταξύ των υπαλλήλων του δήμου, τους φίλους και την οικογένεια τους, αλλά όσο μεγάλωσε σε μέγεθος οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να ανοίξουν τι πόρτες της βιβλιοθήκης στο κοινό.

«Όσο τα βιβλία γίνονταν όλο και περισσότερα και το ενδιαφέρον του κόσμου αυξανόταν, ξεκινήσαμε να συζητάμε την δυνατότητα να φτιάξουμε μια κανονική βιβλιοθήκη από αυτά τα βιβλία. Και με τη βοήθεια όλης της τοπικής κοινωνίας, το έργο αυτό ολοκληρώθηκε» δήλωσε ο Alper Tasdelen, δήμαρχος της Cankaya όπου βρίσκεται η βιβλιοθήκη. 

Πλέον ο κόσμος έχει αρχίσει και δωρίζει μαζικά βιβλία που σε άλλη περίπτωση θα κατέληγαν στα σκουπίδια.

Η βιβλιοθήκη βρήκε σπίτι σε ένα παλιό εργοστάσιο τούβλων δίπλα στο τμήμα υγιεινής που, με αρκετή δουλειά από όλους, μετατράπηκε σε μια βιβλιοθήκη που μέχρι τώρα φιλοξενεί πάνω από 6.000 βιβλία.

Περιλαμβάνει παιδικό τμήμα, τμήμα αφιερωμένο σε βιβλία επιστημονικής έρευνας, ενώ υπάρχει και ξενόγλωσσο τμήμα.

Το πιο σπουδαίο, όμως, είναι πως έχει γίνει αγαπημένο στέκι των μικρών παιδιών ενώ η προσέλευση είναι τόσο μεγάλη που χρειάστηκε να προσληφθούν υπάλληλοι που θα επιβλέπουν τη βιβλιοθήκη και θα εξυπηρετούν τον κόσμο που την επισκέπτεται.

Πηγή:emea.gr

v