«Καλύτερα να παντρευτείς αργά ή καθόλου παρά να παντρευτείς τον λάθος άνθρωπο»

«Καλύτερα να παντρευτείς αργά ή καθόλου παρά να παντρευτείς τον λάθος άνθρωπο»

Ο γάμος και η δημιουργία οικογένειας είναι ίσως η πιο μεγάλη και σημαντική απόφαση της ζωής μας, αφού από αυτή καθορίζεται όχι μόνο η δική μας ευτυχία αλλά και των πιο παιδιών μας. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να μην βιαστούμε, έτσι ώστε να επιλέξουμε τον κατάλληλο σύντροφο. Όπως γράφει σε ανάρτησή της η συγγραφέας Κίκκα Ουζουνίδου, όταν έχουμε δίπλα τον σωστό άνθρωπο γινόμαστε κι εμείς καλύτεροι και πιο ευτυχισμένοι.

Ολόκληρη η ανάρτηση

«Πόση σημασία έχει να είμαστε δίπλα στο σωστό άνθρωπο... Πόσο καλύτεροι γινόμαστε κοντά του και αυτός το ίδιο.

Δίπλα στο σωστό άνθρωπο δεν μπορούμε να κάνουμε μεγάλα λάθη γιατί ένα μεγάλο κομμάτι της καρδιάς μας είναι ήσυχο. Γιατί ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας έχει ηρεμία. Γιατί ο ένας διορθώνει τον άλλον με αγάπη!

Κι έτσι γινόμαστε και οι δύο καλύτεροι, πιο ώριμοι, πιο χαρούμενοι, πιο ευτυχισμένοι. Κι έτσι μπορούμε να παίρνουμε πιο σωστές αποφάσεις, να έχουμε περισσότερη υπομονή και να βρίσκουμε πιο σωστούς τρόπους να επικοινωνούμε!

Μα πόσο αλλιώς είναι όλα όταν ζούμε δίπλα στο λάθος άνθρωπο...

Όλα τα όμορφα της ψυχής μας μαυρίζουν. Η καθημερινότητα αποκτά πίεση και άγχος. Ο θυμός είναι το κυρίαρχο συναίσθημα. Τα νεύρα γίνονται ο τρόπος επικοινωνίας με όλους και με όλα...

Και κάπως έτσι ξεκινούν τα μεγάλα λάθη... Εκείνα που αργότερα γίνονται τύψεις σε εμάς και τραύματα στα παιδιά μας...

Για αυτό αν δεν βρούμε το σωστό για εμάς άνθρωπο, ας μην πάμε το βήμα το παρακάτω, γιατί κανείς δεν θα είναι πια ευτυχισμένος...

Και ποιος είναι ο σωστός για εμάς άνθρωπος; Μα εκείνος που δίνει στη ψυχή μας ειρήνη».

v