Η 4χρονη Μαρία νίκησε τον στρεπτόκοκο τύπου Α και επέστρεψε επιτέλους σπίτι της

Η 4χρονη Μαρία νίκησε τον στρεπτόκοκο τύπου Α και επέστρεψε επιτέλους σπίτι της

Η 4χρονη Μαρία, η οποία είχε μολυνθεί με στρεπτόκοκκο τύπου Α, έδινε από τις 21 Δεκεμβρίου μάχη για τη ζωή της, στο Νοσοκομείο Τελασομέρ στο Τελ Αβίβ. Μετά από σχεδόν 4 μήνες, η μικρούλα επέστρεψε νικήτρια στην πατρίδα της την Κύπρο.

Οι παππούδες της, συγγενείς και φίλοι της οικογένειας, κρατώντας πανό στο οποίο αναγραφόταν «Καλωσόρισες Μαρία», καθώς και λουλούδια, μπαλόνια και αρκουδάκια, με τα μάτια τους γεμάτα με δάκρυα χαράς, επιφύλαξαν στην μικρή αγωνίστρια και στην οικογένειά της θερμότατη υποδοχή.

Ο πατέρας της μικρής Μαρίας, Νικόλας Κωνσταντίνου, ανέφερε πως «μετά από ένα πολλά δύσκολο αγώνα, που ξεκίνησε με λίγες ελπίδες, τελικά κατάφερε η Μαρία να επιστρέψει πίσω και όχι να επιστρέψει πίσω απλά, αλλά να επιστρέψει πίσω υγιής».

Η περιπέτεια της μικρής Μαρίας είχε αρχίσει λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, όταν το μικρό κοριτσάκι είχε διαγνωστεί με στρεπτόκοκκο τύπου Α. Η κατάσταση της υγείας της είχε κριθεί ως εξαιρετικά κρίσιμη με το Υπουργείο Υγείας να στήνει στις 21 Δεκεμβρίου γιγαντιαία επιχείρηση για την αεροδιακομιδή της στο Ισραήλ.

Οι τέσσερις μήνες νοσηλείας της Μαρίας στο Ισραήλ, δύο εκ των οποίων στην εντατική, ήταν εξαιρετικά δύσκολοι.

Οι γονείς της Μαρίας απευθύνουν δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ιατρική ομάδα που παρέλαβε την κόρη τους στο Νοσοκομείο στην Κύπρο και έκανε τα αδύνατα δυνατά, ώστε να είναι σε θέση να ταξιδέψει, στους ιατρούς στο Ισραήλ οι οποίοι ήταν δίπλα στην Μαρία τους τελευταίους τέσσερις μήνες, αλλά και στην Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας.

Πηγή: ant1live.com

v