Ο 14χρονος Χρήστος Παρασκευάς κέρδισε το 1ο βραβείο σκίτσου σε διεθνή διαγωνισμό

Ο 14χρονος Χρήστος Παρασκευάς κέρδισε το 1ο βραβείο σκίτσου σε διεθνή διαγωνισμό

Το Πρώτο Βραβείο απέσπασε στον 9Ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό 2022-2023 «Κύπρος – Ελλάδα – Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες», ο μαθητής της Β΄ τάξης του Γυμνασίου – Λ.Τ. Ευξεινούπολης Κυρίτσης Χρήστος-Παρασκευάς, στην κατηγορία «Σκίτσο» με ένα καταπληκτικό έργο, δίνοντας τον τίτλο στη δημιουργία του «Η θλίψη του Πολέμου».

Βασική επιδίωξη του διαγωνισμού είναι να αποτελέσει εκπαιδευτική «γέφυρα» ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις μαθητικές κοινότητες του Ελληνισμού.

Στόχοι του διαγωνισμού αυτού είναι να γνωρίσουν οι μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων από την Ελλάδα και την Ομογένεια, τον Κυπριακό Ελληνισμό, να γνωρίσουν τη σκλαβωμένη κυπριακή γη, να κατανοήσουν το εθνικό πρόβλημα (το Κυπριακό), να προβληματίζονται και να νοιάζονται για αυτό και να τοποθετούνται κριτικά και γόνιμα ως προς αυτό, να διεκδικούν την επανένωση της Κύπρου, να κατανοούν και διεκδικούν τα δημοκρατικά ιδεώδη καλλιεργώντας πνεύμα αγάπης, αποδοχής, ομόνοιας, να κατανοήσουν τις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες χιλιάδες Ελληνόπουλα ζουν σε χώρες του εξωτερικού προσπαθώντας να διατηρήσουν τη γλώσσα και την εθνική τους ταυτότητα.

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 259 σχολικές μονάδες από Κύπρο, Ελλάδα και Ομογένεια και περίπου 13.000 μαθητές/τριες. Υποβλήθηκαν συνολικά 1359 μαθητικές δημιουργίες σε διάφορες κατηγορίες.

Ο Σύλλογος διδασκόντων και η Διευθύντρια συγχαίρουν τον μαθητή Κυρίτση Χρήστο-Παρασκευά για την σημαντική διάκρισή του και την καθηγήτριά του κ. Γκαραγκούνη Παυλίνα, που τον εμπνέει και τον καθοδηγεί, καθώς και όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και με άλλες δημιουργίες και με την εφημερίδα και αφιέρωσαν χρόνο ώστε να γνωρίσουν τον Κυπριακό Ελληνισμό και να εκφραστούν δημιουργικά με όποιον τρόπο επιθυμούν.

Πηγή: e-thessalia.gr

v