«Μια μαμά δεν έχει ποτέ χρόνο για τον εαυτό της...»

«Μια μαμά δεν έχει ποτέ χρόνο για τον εαυτό της...»

Οι μαμάδες με μικρά παιδιά ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει να μην έχεις χρόνο για τον εαυτό σου! Μερικές φορές, δεν έχεις ούτε 10 λεπτά μέσα στη μέρα για να τα αφιερώσεις μόνο στον εαυτό σου. 10 λεπτά για να κάνεις ένα μπάνιο με ησυχία, να φας χωρίς να σου τραβάνε τη μπλούζα ή απλά να ξαπλώσεις κοιτάζοντας το ταβάνι.

Μερικές φορές, η μητρότητα είναι αμείλικτη και χάνεις το κουράγιο σου, όπως ακριβώς περιγράφει μια μαμά σε πρόσφατη ανάρτησή της: 

«Οι μαμάδες δεν έχουν ποτέ χρόνο για τον εαυτό τους...

Τις προάλλες, ήθελα μόνο να κάνω ένα ντους με ησυχία, μόνο αυτό, αλλά φυσικά δεν τα κατάφερα. 

Ξύπνησα με το δίχρονο παιδί μου από πάνω μου, ιδρωμένη και μυρίζοντας τα τσίσα της. Ο άντρας μου ήταν ήδη στο ντους και ετοιμαζόταν για τη δουλειά. Σήκωσα τη μικρή μου από το κρεβάτι, την άλλαξα, την έντυσα, ξύπνησα και τους μεγάλους μου γιους, τους ετοίμασα και πήγαμε στην κουζίνα. 

Μέχρι να φτιάξω το πρωινό, ήρθε στην κουζίνα και ο άντρας μου. Η ώρα είχε πάει 8:20 και 8:30 έπρεπε να φύγουμε εμείς για τις δουλειές μας και τα παιδιά για το σχολείο. Εγώ, ήμουν ακόμα πιτζάμες και τα μαλλιά γεμάτα κόμπους. Είχα μόλις 10 λεπτά για να κάνω ντους, να βουρτσίσω τα δόντια μου, να χτενιστώ και να ντυθώ. 

Είχα αρχίσει να βουρτσίζω τα δόντια μου όταν μπήκε στο μπάνιο η μεσαία μου κόρη κλαίγοντας. Τη ρώτησα τι συνέβη και μου απάντησε πως θέλει να είναι μαζί μου, αγκαλιάζοντας τα πόδια μου τόσο σφιχτά που δεν μπορούσα να κουνηθώ. Με άφησε να γδυθώ και να μπω στο ντους, ενώ όση ώρα πλενόμουν χορεύοντας για να τη διασκεδάζω. 

Είχαν μείνει 4 λεπτά. 

Σκουπίστηκα με την πετσέτα, ντύθηκα γρήγορα και έδεσα τα βρεγμένα μου μαλλιά. Πήρα την κόρη μου από το χέρι και τρέξαμε γρήγορα προς την εξώπορτα όπου μας περίμεναν οι υπόλοιποι για να φύγουμε. 

Τελικά προλάβαμε, αλλά αυτό που με ενοχλεί είναι που κανείς δεν σκέφτεται ότι θέλω λίγο χρόνο μόνη μου - έστω 10 λεπτά για να κάνω ένα ντους με ηρεμία και να ξεκινήσει ήρεμα η μέρα μου! Ωστόσο, τα παιδιά δεν έχουν την ίδια ανάγκη με μένα. Δεν θέλουν να μείνουν μόνα τους ούτε καν για 10 λεπτά. 

Ξέρω πως θα έρθει η μέρα που όλα αυτά θα μου λείψουν, αλλά προς το παρόν νιώθω ότι οι μαμάδες δεν έχουν ποτέ χρόνο για τον εαυτό τους. Και μερικές φορές, αυτό με επηρεάζει και με παίρνει από κάτω».

v