Εσύ που γέννησες με καισαρική, είσαι γενναία και δυνατή!

Εσύ που γέννησες με καισαρική, είσαι γενναία και δυνατή!

Η καισαρική, παρόλο που πλέον θεωρείται αρκετά συνηθισμένη, δεν παύει να είναι μια επώδυνη επέμβαση που απαιτεί αναισθησία και μια αρκετά μεγάλη τομή στην κοιλιά. Φυσικά, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι αναγκαία και σωτήρια για το μωρό ή την μαμά που ενδέχεται να κινδυνεύουν, αλλά όσες βίωσαν αυτή την εμπειρία, δύσκολα θα την ξεχάσουν.

Το παρακάτω γράμμα είναι από μια νοσοκόμα που θέλησε να εκφράσει τον θαυμασμό της σε κάθε μαμά που έκανε το δύσκολο ταξίδι της καισαρικής. 

«Εσύ που γέννησες με καισαρική, να ξέρεις ότι τα κατάφερες! Αυτό το γλυκό μωρό στην αγκαλιά σου, το γέννησες εσύ. 

Ξάπλωσες στο κρεβάτι του τοκετού κΜια μαμά απαντά σε αυτούς που νομίζουν ότι η καισαρική είναι «ο εύκολος τρόπος»αι άφησες τον γιατρό να σου κάνει μια μεγάλη τομή. Ήσουν ευάλωτη, δυνατή, υπομονετική, μια αληθινή μαχήτρια, για να φέρεις αυτό το πλασματάκι στον κόσμο. 

Όταν βγήκε το μωρό σου, με κοίταξες και τα δάκρυα σου έτρεξαν στα μάγουλά σου όταν σε διαβεβαίωσα πως είναι υγιέστατο. Με άφησες να βάλω τα χέρια μου στην κοιλιά σου, κάνοντας μασάζ σε μια κουρασμένη μήτρα ακόμα και όταν υπέφερες από τον πόνο.

Αργότερα, έκανες κουράγιο και σηκωνόσουν από το κρεβάτι με τρεμάμενα πόδια και κλαμένα μάτια επειδή κάθε βήμα σου ήταν επώδυνο. Όταν που έπρεπε να θηλάσεις, το πρόσωπό σου παραμορφωνόταν από τον πόνο αλλά εσύ τον αγνοούσες. Μόνο σου μέλημα ήταν να ταΐσεις το νεογέννητό σου. 

Ακουμπούσες με τα δάχτυλά συ τα ράμματα και τις γάζες που έκρυβαν τις φρέσκες σου πληγές, καθώς με ρώταγες σε πόσο καιρό θα επουλωθούν και τι σημάδια θα αφήσουν. 

Κι όταν ήρθε η ώρα να επιστρέψεις στο σπίτι, έβαλες το μωρό σου στο κάθισμα του αυτοκινήτου και βόλεψες δίπλα του το πρησμένο και ταλαιπωρημένο σου κορμί. κατέβασες το παράθυρο και φώναξες χαμογελώντας "ευχαριστώ για όλα".

Όλα αυτά τα έκανες εσύ, ολομόναχη! Ήσουν γενναία και δυνατή. Μου έδειξες  πίστη και εμπιστοσύνη. Ήσουν ψύχραιμη και ευγενική τόσο όταν όλα πήγαιναν καλά όσο κι όταν εμφανίστηκαν κάποιες επιπλοκές. 

Τα έκανες όλα τέλεια, ακριβώς όπως έπρεπε, γιατί έτσι κάνουν οι μαμάδες και δεν νομίζω πως θα αντικρύσω ποτέ κάτι πιο μεγαλειώδες από τη γέννηση ενός παιδιού. Είμαι πολύ περήφανη για σένα και σε θαυμάζω. 

Με αγάπη,

η νοσοκόμα σου». 

Μετάφραση από Motherly

v