Η απίστευτη ιστορία του «παιδιού-χελώνα» με το τεράστιο καβούκι στην πλάτη του

Η απίστευτη ιστορία του «παιδιού-χελώνα» με το τεράστιο καβούκι στην πλάτη του

Ο 19 μηνών James McCallum γεννήθηκε με μία σπάνια δερματική πάθηση που ονομάζεται γιγάντιος συγγενής μελανοκυτταρικός σπίλος και έχει λάβει το παρατσούκλι  «μικρό χελωνοντιντζάκι» από τους γονείς του.

Σύμφωνα με τη μητέρα του James, Kaitlyn McCallum, οι υπέρηχοι δεν αποκάλυψαν τίποτα για την κατάσταση του μωρού πριν γεννηθεί στις 19 Αυγούστου 2021. Η ίδια και ο σύζυγός της, όμως, ανησύχησαν πολύ όταν παρατήρησαν ότι η πλάτη του James έβγαζε ένα είδος κρούστας και εμφάνιζε εξογκώματα.

«Οι γιατροί δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι ήταν αυτό! Έμοιαζε με καβούκι χελώνας... Στην αρχή κάλυπτε το 75% της πλάτης του και είχε αρχίσει να γίνεται πιο παχύ και να διογκώνεται περισσότερο, γεγονός που τον δυσκόλευε στις κινήσεις του και από ένα σημείο και μετά μπορούσε να κοιμάται μόνο στο πλάι», δήλωσε η μητέρα του.

Ο James υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του εξογκώματος τον Φεβρουάριο του 2022, αφού πρώτα του έγινε μαγνητική τομογραφία στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη για να εκτιμηθεί αν το «καβούκι» αναπτυσσόταν εσωτερικά.

Ευτυχώς, δεν υπήρχε εσωτερική ανάπτυξη και οι γονείς του ξεκίνησαν τη διαδικασία για την αφαίρεσή του, με τους γιατρούς να εξετάζουν το δέρμα που αφαιρέθηκε για διάφορες ασθένειες μετά την πρώτη του εγχείρηση. Απ' ότι έδειξαν οι εξετάσεις, όμως, ο μικρούλης είναι μια χαρά.

Η αφαίρεση ήταν επιτυχής, με τους γονείς του να λένε ότι είναι ευγνώμονες που συνέβη στην πλάτη του, καθώς συνήθως η συγκεκριμένη πάθηση εκδηλώνεται στο πρόσωπο.

Πηγή: nypost.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v