Αγοράκι γεννήθηκε με 2 πέη και χωρίς πρωκτό - συμβαίνει 1 στις 6 εκατομμύρια γεννήσεις

Αγοράκι γεννήθηκε με 2 πέη και χωρίς πρωκτό - συμβαίνει 1 στις 6 εκατομμύρια γεννήσεις

Μια απίστευτη ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστή ένα αγοράκι από το Πακιστάν που γεννήθηκε με μια σπάνια δυσμορφία, η οποία είναι γνωστή ως διφαλλία. Με λίγα λόγια το μωράκι είχε δύο πέη, αλλά αυτό που συγκλόνισε την ιατρική κοινότητα περισσότερο ήταν ότι το αγοράκι γεννήθηκε και χωρίς πρωκτό.

Σύμφωνα με το International Journal of Surgery Case Reports, η συγκεκριμένη πάθηση είναι πάρα πολύ σπάνια και μπορεί να συμβεί 1 φορά στις 6 εκατομμύρια γεννήσεις.

Μόνο 100 περιπτώσεις έχουν καταγραφεί, με την πρώτη να χρονολογείται από το 1609.
Οι γιατροί που περιέθαλψαν το αγόρι δήλωσαν ότι το 1% των πασχόντων έχουν επίσης ένα ελάττωμα που επηρεάζει τον πρωκτό τους.

Το αγόρι, που γεννήθηκε μετά από 36 εβδομάδες, νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Παίδων του Ινστιτούτου Ιατρικών Επιστημών του Πακιστάν. Οι γονείς του, οι οποίοι τον πήγαν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου αμέσως μετά τη γέννησή του, δεν είχαν οικογενειακό ιστορικό οποιασδήποτε γενετικής ανωμαλίας.

Οι γιατροί που τον εξέτασαν, εντόπισαν ότι δεν είχε άνοιγμα πρωκτού και δύο λειτουργικά πέη. Οι τομογραφίες αποκάλυψαν ότι είχε μία μόνο ουροδόχο κύστη συνδεδεμένη με δύο ουρήθρες, πράγμα που σήμαινε ότι περνούσε ούρα και από τα δύο πέη.

Το αγόρι χειρουργήθηκε έτσι ώστε να μπορεί να αφοδεύει και να μην πεθάνει. Οι γιατροί παρόλο που του έδωσαν εξιτήριο θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την κατάστασή του.

Πηγή: dailymail.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v