Μετά το εμβόλιο για τον κορονοϊό, o κύκλος μου διαταράχτηκε

Μετά το εμβόλιο για τον κορονοϊό, o κύκλος μου διαταράχτηκε

Ερώτηση:
Πέρυσι έκανα το εμβόλιο της Johnson κατά της Covid-19. Από τότε, η περίοδός μου σταδιακά αργούσε έναν με δύο μήνες ενώ τους τελευταίους 4 μήνες δεν μου έχει έρθει καθόλου. Έχω αποκλείσει την εγκυμοσύνη διότι δεν έχω κάνει έρωτα ακόμα. Μπορώ να πάρω κάποιο χάπι ώστε να φτιάξει ξανά η περίοδός μου;
Απάντηση:

Ο κορονοϊός ή το εμβόλιο μπορεί να διαταράξει την περίοδο μόνο περιστασιακά. Αυτό που μου περιγράφετε εσείς, θέλει έλεγχο ορμονικό, υπερηχογραφικό από την κοιλιά (αφού δεν έχετε επαφές ακόμα) για να δείτε τι γίνεται με τις ορμόνες σας. 

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v