Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέου Ψυχικού στηρίζουν την Παγκόσμια Ημέρα μηδενικών διακρίσεων

Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέου Ψυχικού στηρίζουν την Παγκόσμια Ημέρα μηδενικών διακρίσεων

Ο σύλλογος The Hope Runners-Δρομείς Ελπίδας προκηρύσσει τον Αγώνα Μηδενικών Διακρίσεων  την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, στο ΟΑΚΑ.

Ένα γεγονός που θα συμβάλλει σε ένα ηχηρό μήνυμα, αυτό της μηδενικής διάκρισης σε κάθε φυλετική ή εθνική καταγωγή, θρησκεία ή πεποιθήσεις, φύλο, ηλικία, αναπηρία, γλώσσα, οικονομική κατάσταση ή ταυτότητα φύλου σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Οι μαθητές της Ε’ τάξης του 1Ο Δημοτικού Σχολείου Νέου Ψυχικού, παιδιά με όρεξη, ενσυναίσθηση και πολλές ευαισθησίες, βλέποντας τη δασκάλα τους να προετοιμάζεται για την κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου, ζήτησαν από εκείνη να τρέξουν όλοι μαζί έναν αγώνα!   Έτσι ξεκίνησαν όλα.. 

Αυτές τις επιθυμίες, ένας εκπαιδευτικός οφείλει κατευθείαν να τις πραγματοποιεί. H δασκάλα τους, κα Λένα Πουλημένου δεν μπορούσε να διανοηθεί καλύτερο αγώνα από αυτούς του calendar του 2023 ,ώστε να συμμετάσχει με τους μαθητές της τάξης της. Γνωρίζοντας δε τους Δρομείς Ελπίδας, το έργο τους, την προσφορά τους, τους πιλότους, τους  κυλίνδρους, τις οικογένειες όλων εκείνων των παιδιών που τρέχουν με τα αμαξίδια και φυσικά την Πρόεδρο των Hope Runners κα Μαρία Ελουίζα  Σταβάρα, η οποία οραματίστηκε αυτό τον αγώνα, η απόφαση να στηρίξουν αυτή τη δράση ήταν μονόδρομος.

Οι μαθητές της Ε’ τάξης, με τις δασκάλες τους κα Λένα Πουλημένου, κα Ειρήνη Υφαντή και την κα Μαρία Κρικέτου  κατάφεραν με moto ισχύς εν τη ενώσει να κινητοποιήσουν 170 μαθητές του 1ο Δημοτικού Σχολείου Νέου Ψυχικού και να τρέξουν στο ΟΑΚΑ 14/5/2023 με αρωγό τον Δήμαρχο Φιλοθέης-Ψυχικού κ Γαλάνη ο οποίος ,αφού δέχθηκε πρόσκληση από τους μαθητές της Ε΄ τάξης, παρευρέθηκε  στην πρώτη γνωριμία με τον Δημήτρη και τον Γιάννη, δύο αθλητές Παραολυμπιακών Αγώνων στο χώρο του σχολείου.

Όλοι μαζί μπορούμε, να προσφέρουμε ανιδιοτελή αγάπη, προσφορά, φως, λάμψη με τη συμμετοχή μας σε έναν αγώνα χωρίς βάθρα, διακρίσεις, νικητές ή ηττημένους. Η συμμετοχή μας  και τα συναισθήματα που θα βιώσουμε μέσα από αυτή τη δράση είναι το κέρδος μας.

Μπράβο παιδιά, καλή διαδρομή, προχωρήστε με δυναμική και τούτος ο κόσμος θα αλλάξει και θα οφείλεται σε εσάς! Εμείς οι ενήλικες θα διευκολύνουμε τις διαδρομές και τα όνειρά σας για έναν κόσμο φωτεινό, γεμάτο ελπίδα! Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην υπέροχη αυτή πρωτοβουλία και να στηρίξει τους Δρομείς Ελπίδας, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή και να εγγραφεί στο Zero Discrimination Run |Hope Runners GR.  

v