Σχολείο υιοθέτησε σκυλάκι που μεγαλώνει μαζί με τα παιδιά

Σχολείο υιοθέτησε σκυλάκι που μεγαλώνει μαζί με τα παιδιά

Η Μαρίτσα είναι ένα σκυλάκι που έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην εγκατάλειψη, αλλά πριν από 2 μήνες βρήκε ένα επιτέλους το σπίτι της που δεν είναι άλλο από ένα σχολείο! 

Η Μαρίτσα περνάει τον χρόνο της σε σχολικές αίθουσες, παρέα ε τους μικρούς μαθητές, και η ιστορία της είναι μοναδική, ιδιαίτερη και σπάνια, με αίσιο τέλος, όπως περιγράφει σε ανάρτησή της η σχολή Μωραΐτη στο Facebook.

Ολόκληρη η ανάρτηση

«Η Μαρίτσα είναι το νέο μέλος της οικογένειας του Σχολείου μας! Σήμερα συμπληρώνονται 2 μήνες από την ημέρα που την υιοθετήσαμε και θέλουμε να μοιραστούμε την ιστορία της.

Η Μαρίτσα βρέθηκε εγκαταλελειμμένη μαζί με τα κουτάβια της σε έναν δρόμο της Κερατέας πριν από 3 χρόνια. Έκτοτε, διέμενε σε καταφύγια και πανσιόν υπό τη φροντίδα της Φιλοζωική Ένωση Προστασίας Αδέσποτων Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού (Ζω.Φι.Ψυ).

Είναι περίπου 5 ετών, κοινωνικότατη, φιλική, πλήρως εμβολιασμένη και λατρεύει τα παιδιά. Το σπιτάκι της βρίσκεται στο πίσω μέρος του Σχολείου αλλά συνήθως προτιμά να βρίσκεται στην είσοδο για να δέχεται τον μέγιστο αριθμό χαδιών και προσοχής.

Βγαίνει μία μεγάλη βόλτα το πρωί με τη συνοδεία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών ή γονέων και κατά τη διάρκεια της ημέρας περπατά στους χώρους του Σχολείου, μερικές φορές ξεκουράζεται για λίγο σε κάποια τάξη, ενώ το μεσημέρι αποσύρεται στο αγαπημένο της νηπιαγωγείο ώστε να προστατευθεί από την υπέρ-έκθεση και το ανεξέλεγκτο τάισμα. Στη συνέχεια, συχνά κυκλοφορεί λυμένη ή επιστρέφει στο κρεβατάκι της.

Η επιλογή της τροφής και των λιχουδιών της έχουν γίνει από τη Ζω.Φι.Ψυ. και της την παρέχουν συγκεκριμένα άτομα. Το κόστος της τροφής καλύπτεται από τα μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας της Σχολής Μωραΐτη (Φ.Ο.Σ.Μ.) κατόπιν πρωτοβουλίας των μαθητών και των μαθητριών που την απαρτίζουν ενώ τα ιατροφαρμακευτικά της έξοδα (αμπούλες, αποπαρασιτικά χάπια, εμβόλια κλπ.) καλύπτονται από το Σχολείο.

Καλωσόρισες Μαρίτσα!».

v