Μαύροι κύκλοι; Όχι πια! 4 tips για να τους καλύψετε αποτελεσματικά

Μαύροι κύκλοι; Όχι πια! 4 tips για να τους καλύψετε αποτελεσματικά

Ένα από τα πολλά βάσανα των γυναικών είναι και οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, οι οποίοι συνήθως συνοδεύονται και από τις λεγόμενες «σακούλες», με αποτέλεσμα να φαινόμαστε και πολύ κουρασμένες και μεγαλύτερες από την ηλικία μας. Γι' αυτό και οποιαδήποτε συμβουλή για να τους «ξεφορτωθούμε» είναι καλοδεχούμενη. Μην ανησυχείτε όμως! Σ' αυτό το άρθρο δεν σας προτείνουμε 1, αλλά 4 tips ώστε να τους καλύψετε αποτελεσματικά.

Color corrector

Η χρήση κονσίλερ και το foundation μπορεί να βοηθούν, αλλά δεν αρκούν για να καλύψετε αποτελεσματικά τους μαύρους κύκλους. Γι' αυτό και πρέπει να εξοικειωθείτε με το μακιγιάζ χρωματικής διόρθωσης.

Ο κορέκτορας είναι ένα προϊόν, λοιπόν, συνήθως σε χρώματα όπως πορτοκαλί, μοβ, κίτρινο, κόκκινο, το οποίο εφαρμόζεται πριν το κονσίλερ ή το foundation στην πάσχουσα περιοχή. Εφαρμόστε αυτή τη θεωρία των χρωμάτων στο μακιγιάζ σας και σκεφτείτε ότι επειδή οι μαύροι κύκλοι τείνουν να έχουν μια μoβ-μπλε απόχρωση, ένας κορέκτορας σε πορτοκαλί ή ροδακινί τόνο θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να τους καμουφλάρετε.

Ενυδάτωση

Πέρα από την κατανάλωση αρκετής ποσότητας νερού κατά την διάρκεια της ημέρας προκειμένου να παραμείνει το δέρμα σας ενυδατωμένο, δεν πρέπει να αμελείτε την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας ματιών με ταμποναριστές κινήσεις.


Μπορεί το συγκεκριμένο βήμα να μην αποτελεί μέρος του μακιγιάζ, αλλά είναι πολύ σημαντικό για τη δημιουργία μιας υγιούς βάσης που θα κάνει το corrector και το κονσίλερ να σταθούν καλύτερα χωρίς να σπάσουν.

Αγγουράκια

Κόψτε δύο φέτες αγγουράκι και χρησιμοποιείστε τις ως επιθέματα στα μάτια σας για μερικά λεπτά. Θα τονώσουν και θα ενυδατώσουν το δέρμα σας εξαφανίζοντας τις όποιες σακούλες και κάνοντάς το πιο φωτεινό.

Φακελάκια τσαγιού

Xρησιμοποιήσετε δύο κρύα χρησιμοποιημένα φακελάκια πράσινου ή μαύρου τσαγιού ως κομπρέσες κάτω απ’ τα μάτια για 10-15 λεπτά, επιτυγχάνοντας ενυδάτωση και άμεση λεύκανση.

Αντίστοιχο αποτέλεσμα έχουν και οι κομπρέσες με βαμβάκι και κρύο χαμομήλι ή, ακόμη και με ροδόνερο.

v