Μαραθωνοδρόμος σήκωσε τον φίλο του από το αναπηρικό αμαξίδιο και τερμάτισαν μαζί

Μαραθωνοδρόμος σήκωσε τον φίλο του από το αναπηρικό αμαξίδιο και τερμάτισαν μαζί

Με συγκίνηση παρακολούθησαν οι θεατές του μαραθωνίου έναν μαραθωνοδρόμο να σταματά λίγο πριν το τέρμα και να σηκώνει από το αναπηρικό αμαξίδιο τον φίλο του προκειμένου να τερματίσουν μαζί. 

Ο λόγος για τον Κέβιν Σίνφιλντ, παίκτη του ράγκμπι, που συμμετείχε στον Μαραθώνιου του Λιντς μαζί με τον φίλο και πρώην συμπαίκτη του Ρομπ Μάροου που πάσχει από τη νόσο κινητικών νευρώνων.

Ο πρώτος Μαραθώνιος του Λιντς που διοργανώθηκε προς τιμήν του Ρομπ Μάροου συγκέντρωσε την συμμετοχή περισσότερων από 12.000 ανθρώπων.

Για τον Κέβιν Σίνφιλντ, όμως, αυτός δεν ήταν ένας απλός μαραθώνιος: Ήταν η γιορτή μιας φιλίας. Ο ίδιος και ο Ρομπ Μπάροου ήταν φίλοι και συμπαίκτες στο ράγκμπι, από τότε που φορούσαν την φανέλα της Leeds Rhinos.

Τον Ιανουάριο του 2020, ο Ρομπ Μπάροου αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με τη νόσο κινητικών νευρώνων (MND). Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, ο Κέβιν Σίνφιλντ άρχισε να τρέχει προς τιμήν του φίλου του και για να συγκεντρώσει χρήματα για όσους πάσχουν από τη νόσο.

Μέχρι τώρα, ο Σίνφιλντ έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 8 εκατομμύρια λίρες, με διάφορα challenges. Μεταξύ άλλων, έτρεξε επτά μαραθώνιους σε ισάριθμες ημέρες και στη συνέχεια επανέλαβε το επίτευγμα, ολοκληρώνοντας επτά υπερμαραθωνίους και πάλι σε μία εβδομάδα. Ο αριθμός επτά έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς αυτό είναι το νούμερο που είχε η φανέλα του Ρομπ Μπάροου.

Στον πρώτο Rob Burrow Leeds Marathon, ο Μπάροου συμμετείχε με ειδικά διαμορφωμένο αμαξίδιο, το οποίο έσπρωχνε ο Σίνφιλντ. Φτάνοντας στον τερματισμό, ο Σίνφιλντ σταμάτησε, σήκωσε τον Μπάροου από το αμαξίδιο και τερμάτισε μαζί με τον φίλο του, κρατώντας τον στην αγκαλιά του.

Πηγή:in2life 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v