Βαλσαμόλαδο, φλούδες αγγουριού και 3 ακόμα tips περιποίησης από τις γιαγιάδες μας

Βαλσαμόλαδο, φλούδες αγγουριού και 3 ακόμα tips περιποίησης από τις γιαγιάδες μας

Θυμάστε όταν η γιαγιά σας σας έλεγε να βάζετε λοσιόν στους αγκώνες και τα γόνατά σας; Ή σας παρότρυνε να βάζετε φλούδες από αγγουράκια κάτω από τα μάτια για να ξεφορτωθείτε τους μαύρους κύκλους; Αρκετές από τις συμβουλές των γιαγιάδων μας είναι αληθινός... χρυσός και πραγματικά κάνουν θαύματα! Το μόνο που έχετε να κάνετε, λοιπόν, είναι να τις ακολουθήσετε ευλαβικά και σας υποσχόμαστε ότι θα δείτε άμεσα αποτελέσματα.

Βαλσαμόλαδο στις άκρες των μαλλιών

Η χρήση του βαλσαμόλαδου ή αλλιώς σπαθόλαδου στα μαλλιά έχει πολύ ευεργετικές ιδιότητες. Τα ενυδατώνει σε βάθος, αντιμετωπίζει τη φθορά, τους χαρίζει λάμψη και τα κάνει πολύ μαλακά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε λίγο βαλσαμέλαιο στις άκρες των μαλλιών σας τουλάχιστον 1 ώρα πριν από το λούσιμο και στη συνέχεια, να το αφήσετε να δράσει.

Φλούδες αγγουριού κάτω από τα μάτια

Καθώς τα αγγουράκια έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και βιταμίνη Κ δεν είναι να απορεί κανείς που βοηθούν στη μείωση των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος. Τοποθετήστε τις φλούδες τους κάτω από τα μάτια και αφήστε τες για ένα τέταρτο της ώρας. Η παγωμένη θερμοκρασία στην επιδερμίδα προκαλεί μια αίσθηση τόνωσης και καταπράυνσης και πραγματικά, θα δείτε άμεσα τα αποτελέσματα.

Παγωμένο... άρωμα

Μία φίλη μάς εκμυστηρεύτηκε ότι το μυστικό της γιαγιάς της για να κρατάει πάντα το άρωμα της περισσότερο, ήταν να βάζει το μπουκαλάκι του στο ψυγείο. Στην αρχή γελάσαμε, αλλά όταν το δοκιμάσαμε... πάθαμε σοκ γιατί ισχύει! Μια δοκιμή θα σας πείσει.

Μέλι και ζάχαρη για τα χείλια

Ενυδατώστε τα χείλη σας με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Απλώστε με μαλακές κινήσεις στα χείλη και περιμένετε για 2 λεπτά. Ξεβγάλτε με ζεστό νερό. Μπορείτε να το κάνετε μια-δυο φορές τη βδομάδα.

Γάντια για... περισσότερη ενυδάτωση

Ένα παλιό αλλά καλό κόλπο για να έχετε απαλά χέρια και πόδια 24 ώρες το εικοσιτετράωρο είναι να βάλετε λίγη ενυδατική και να φορέσετε γάντια και κάλτσες λίγο πριν κοιμηθείτε (ή για όσο περισσότερη ώρα μπορείτε). Θα εκπλαγείτε από το πόσο απαλό θα είναι το δέρμα σας το πρωί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v