«Τον απάτησα. Μου άρεσε. Και τώρα; Τι κάνω;»

«Τον απάτησα. Μου άρεσε. Και τώρα; Τι κάνω;»

Κάποιες φορές, η ρουτίνα της καθημερινότητας είναι αρκετός λόγος για να απομακρυνθούμε από τον/τη σύντροφό μας και να αναζητήσουμε νέες συγκινήσεις. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν τον/την αγαπάμε πια, αλλά ότι ξεχάσαμε πώς να είμαστε ζευγάρι. Η παρακάτω αναγνώστρια μας έστειλε τη δική της ιστορία και πώς κατέληξε στην (σχεδόν) απιστία, ενώ στην πραγματικότητα θέλει να αναεώσει τη σ΄χεση της με τον σύζυγό και πατέρα των παιδιών της.

«Με τον άντρα μου είμαστε μαζί δώδεκα χρόνια. Δώδεκα ευτυχισμένα χρόνια. Γνωριστήκαμε μόλις τελειώσαμε το πανεπιστήμιο και, μαζί, βγήκαμε στον στίβο της ζωής. Πιασμένοι χέρι χέρι ξεπεράσαμε εμπόδια, ταξιδέψαμε, σταθήκαμε στα πόδια μας και στήσαμε μια κοινή ζωή. Πριν δύο χρόνια, φέραμε στον κόσμο το δεύτερο παιδί μας και η οικογένειά μας περνάει μια έντονη αλλά όμορφη φάση. 

Το μόνο μελανό σημείο είμαι εγώ και μια παρασπονδία στην οποία υπέπεσα. Δυστυχώς, παρασύρθηκα και οι ενοχές με πνίγουν. 

Όλα ξεκίνησαν πριν λίγο καιρό όταν έλαβα μήνυμα στο Facebook από έναν παλιό συμφοιτητή μου. Ήταν ο πρώτος μου μεγάλος έρωτας και η πρώτη μου ολοκληρωμένη σχέση. Στο μήνυμα που έλαβα, μου έλεγε πως με είδε στον ύπνο του και πήρε το θάρρος να μου γράψει για να βεβαιωθεί πως είμαι καλά. Το ένα έφερε τ' άλλο κι αρχίσαμε να μιλάμε καθημερινά. 

Δυστυχώς, όμως, δεν μείναμε σε απλά και αθώα μηνύματα. Δεκαπέντε μέρες αργότερα, αφού αναπολήσαμε την παλιά μας σχέση, το περιεχόμενο των συζητήσεών μας είχε γίνει καθαρά σεξουαλικό. Όχι ερωτικό, ούτε αγαπησιάρικο. Καθαρά σεξουαλικό!

Ξαφνικά θυμήθηκα πώς είναι να είσαι γυναίκα και να σε θέλουν. Συναισθήματα που έχουμε ξεχάσει με τον άντρα μου τα τελευταία δύο χρόνια. Η καθημερινότητα μάς στέρησε τη σχέση μας και όταν ένιωσα έλξη για τον παλιό μου συμφοιτητή, ένιωσα να ξαναγεννιέμαι. 

Στο μεταξύ, πέρασαν άλλες δύο εβδομάδες και, παρότι μένουμε μακριά, κανονίσαμε να βρεθούμε. Μόλις τον είδα, ένιωσα τα πόδια μου να κόβονται σαν να ήμουν ξανά 20 χρονών και να ερωτευόμουν πρώτη φορά. Μόλις με φίλησε, όμως, ένιωσα να ξυπνάω από εφιάλτη. Με μιας θυμήθηκα έναν έναν τους λόγους για τους οποίους τον χώρισα και ήθελα να τρέξω στην αγκαλιά του άντρα μου. 

Έφυγα με μια ασήμαντη δικαιολογία και έκτοτε έκοψα κάθε επικοινωνία μαζί του.

Ναι, απάτησα τον άντρα μου και μου άρεσε. Θυμήθηκα μια πλευρά του εαυτού μου που την έθαψα όταν έγινα μάνα. Μια πλευρά του εαυτού μου που θέλω να ξαναζήσω με τον άντρα μου. Θέλω να του τα πω όλα, να μην κρύψω τίποτα, και πάνω απ' όλα να του εκφράσω τα βαθιά μου συναισθήματα απέναντί του. 

Από τη μία νιώθω τόσες ενοχές που μετά βίας τον κοιτάζω στα μάτια, από την άλλη θέλω να ξανανιώσω μαζί του γυναίκα. Να ξαναζήσουμε τον έρωτά μας από την αρχή για να μην μπορεί να μπει ανάμεσά μας κανένας και καμία άλλη στο μέλλον. Ωστόσο, δεν βρίσκω τη δύναμη να του το πω. Δεν ξέρω αν θα με καταλάβει ή αν θα με συγχωρήσει, δεν ξέρω πώς να συνεχίσω.

Τον απάτησα. Μου άρεσε. Και τώρα; Τι κάνω;». 

v