Η 12χρονη κόρη μου είναι ομοφυλόφιλη και δεν ξέρω πώς να το διαχειριστώ

Η 12χρονη κόρη μου είναι ομοφυλόφιλη και δεν ξέρω πώς να το διαχειριστώ
Ερώτηση:
Γεια σας. Έχω μια κόρη 12.5 ετών και πάει Α’ γυμνάσιου. Πριν από κάποια χρόνια ντυνόταν σαν αγόρι και είχε ξυρίσει τα μαλλιά της, Παρόλο που δεν έδειχνε ότι της αρέσουν τα κορίτσια, πέρσι άρχισε να εμφανίζει κάποια τέτοια σημάδια. Ένα κορίτσι στην τάξη της ήταν λεσβία και «τη γούσταρε» όπως μου έλεγε. Στην αρχή η κόρη μου δεν ένιωθε το ίδιο αλλά στη συνέχεια άρχισε να την ελκύει η καλή συμπεριφορά της. Μου ανακοίνωσε λοιπόν πως της αρέσει η συμμαθήτριά της και πως είναι και η ίδια λεσβία. Μάλιστα, μου είπε πως ήθελε να μου το πει καιρό αλλά φοβόταν την αντίδρασή μου. Τελικά, η κόρη μου με το άλλο κορίτσι έκαναν σχέση (και φιλήθηκαν κιόλας) κι εγώ δεν ήξερα τι να κάνω.

Φέτος, στο γυμνάσιο πια, συνεχίσουν να είναι ζευγάρι και μάλιστα μου είπε πως έχει δει τη φίλη της γυμνή και πως η φίλη της της ζητάει να κάνουν σεξ. Τι πρέπει να κάνω εγώ τώρα;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι υπέροχο που έχετε μια καλή σχέση με την κόρη σας και ενισχύετε τη μεταξύ σας επικοινωνία. Έχετε κάνει ήδη πολλά σημαντικά βήματα!

Η κόρη σας νιώθει ασφαλής, παρά την αρχική της ανησυχία να σας μοιραστεί το συναίσθημα της και τις επιλογές της. Είναι τόσο σπουδαίο αυτό, καθώς εμπιστεύεται εσάς που είστε το σημαντικότερο πρόσωπο, μαζί με άλλα, της ζωής της! 

Είναι πολύ ωραίο που μπορείτε να την ακούσετε. Έχετε να την καταλάβετε και να τη συμβουλέψετε για τις σχέσεις της, όπως θα κάνατε σε κάθε περίπτωση. 

Η διαμόρφωση της σεξουαλικής ταυτότητας έχει ξεκινήσει χρόνια πριν, ωστόσο κατά την αναπτυξιακή φάση της εφηβείας εκφράζεται πιο καθαρά και πιο έντονα. Η περίοδος αυτή είναι απαιτητική τόσο για τους εφήβους, όσο και για τους γονείς. Πως θα συμβουλέψουν τα παιδιά τους, πως θα καμαρώσουν και αυτό το κομμάτι του μεγαλώματός τους.

Με αγάπη, τρυφερότητα και έγνοια, συνεχίζεται να τη συνοδεύετε και να την καμαρώνετε στο δικό της προχώρημα.

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v