«Αυτό το καλοκαίρι θέλετε να είστε γοργόνα ή φάλαινα;»

«Αυτό το καλοκαίρι θέλετε να είστε γοργόνα ή φάλαινα;»

Πολλές γυναίκες το καλοκαίρι δεν νιώθουν άνετα με το σώμα τους και ντρέπονται για τα περιττά κιλά και την κυτταρίτιδα που πθανώς να έχουν. Ο φόβος της παραλίας για το πως θα κρίνουν οι λοιποί λουόμενοι το σώμα μας μας είναι υπαρκτός και γι' αυτό χρειάζεται ΟΛΕΣ μας να διαβάσουμε αυτό το κείμενο που αλιεύσαμε στη σελίδα της ψυχολόγου Μαρία Αϊβαζίδου.

«Στην είσοδο ενός γυμναστηρίου υπήρχε η εικόνα μιας πολύ λεπτής και όμορφης γυναίκας.

Η λεζάντα έγραφε: ''Αυτό το καλοκαίρι θέλετε να είστε γοργόνα ή φάλαινα;''

Η ιστορία συνεχίζεται και γίνεται καλύτερη, αφού την επόμενη μέρα μια γυναίκα - πελάτισσα του γυμναστηρίου - έγραψε:

''Αγαπητοί μου, οι φάλαινες ήταν πάντοτε περικυκλωμένες από φίλους (δελφίνια, φώκιες, ανθρώπους με περιέργεια), είναι σεξουαλικά ενεργές και ανατρέφουν τα παιδιά τους με μεγάλη τρυφερότητα. Διασκεδάζουν σαν τρελές με τα δελφίνια και τρώνε πολλές γαρίδες. Κολυμπούν όλη την ημέρα ταξιδεύουν σε φανταστικά μέρη, όπως στην Παταγονία, στη Θάλασσα του Μπάρεντς και στους κοραλλιογενείς υφάλους της Πολυνησίας.

Τραγουδούν απίστευτα καλά και μερικές φορές το τραγούδι τους βρίσκεται σε cds. Είναι εντυπωσιακά και αγαπητά ζώα που όλοι υπερασπίζονται και θαυμάζουν.

Γοργόνες δεν υπάρχουν.

Αλλά και αν υπήρχαν, θα βρίσκονταν στην ουρά αναμονής στο ιατρείο ενός ψυχιάτρου, λόγω του προβλήματος της διχασμένης τους προσωπικότητας: Γυναίκα ή ψάρι;

Δεν θα είχαν σεξουαλική ζωή και δεν θα μπορούσαν να κυοφορήσουν παιδιά. Ναι, θα ήταν χαριτωμένες αλλά μόνες και λυπημένες. Και στην τελική, ποιος θέλει δίπλα του ένα κορίτσι που μυρίζει ψαρίλα;

Χωρίς αμφιβολία, θα προτιμούσα να είμαι φάλαινα.

Σε μια εποχή όπου τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας βομβαρδίζουν με πρότυπα που στηρίζουν ότι μόνο το λεπτό είναι όμορφο, εγώ προτιμώ να φάω παγωτό με τα παιδιά μου, να απολαύσω ένα δείπνο με το σύζυγό μου, να φάω, να πιω και να διασκεδάσω με τους φίλους μου.

Εμείς οι γυναίκες, παίρνουμε βάρος επειδή συσσωρεύουμε τόση σοφία και γνώση που δεν υπάρχει αρκετός χώρος στα κεφάλια μας, οπότε απλώνεται σε όλο μας το κορμί.(αυτό είναι δικαιολογία...δική μας υποσημείωση..)!

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος...»

v