«Όταν πας για το 3ο και τελικά γεννάς 4δυμα, ανοίγεις την πόρτα στο χάος!»

«Όταν πας για το 3ο και τελικά γεννάς 4δυμα, ανοίγεις την πόρτα στο χάος!»

Με φωτεινά μπλε μάτια και σγουρά ξανθά μαλλιά, ο Daniel, ο Zachariah, ο Lincoln και ο Ian έχουν ο καθένας τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα. Πρόκειται για τα τετράδυμα που γεννήθηκαν χωρίς εξωσωματική και πριν λίγες μέρες έσβησαν το πρώτο τους κεράκι.

Η γονείς τους, που έχουν άλλα δύο μεγαλύτερα αγόρια, αποφάσισαν να κάνουν ένα τρίτο παιδάκι, ελπίζοντας για την πολυπόθητη κόρη, αλλά η ζωή είχε άλλα σχέδια. Πολύ σύντομα κρατούσαν στην αγκαλιά τους τα 4δυμα αγοράκια τους που τους άλλαξαν τη ζωή. 

«Είναι χαοτικό», λέει ο μπαμπάς Dillon Smith. «Κάθε μέρα είναι ξεχωριστή και ενδιαφέρουσα. Κάθε φορά που νομίζεις ότι μπορείς να προγραμματίσεις κάτι, τα πλάνα αλλάζουν μέσα σε πέντε πέντε δευτερόλεπτα».

Η οκταμελής οικογένεια χρειάζεται δύο αυτοκίνητα για να μετακινηθούν όλοι μαζί  ενώ τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ είναι... άπειρα, όπως λένε. 

«Για να πάμε όλοι μαζί στο σούπερ μάρκετ, χρειαζόμαστε 2 ώρες προετοιμασία. Συχνά, μέχρι να αλλάξουμε πάνα στο ένα από τα τετράδυμα, έχει λερωθεί κάποιο άλλο και φτου κι απ' την αρχή. Μέχρι να ντυθούν και οι 6 μας γιοι και να τους βάλουμε στα αυτοκίνητα, παίρνει χρόνο! Όσο για τις σακούλες που κουβαλάμε κάθε φορά, είναι άπειρες». 

Παρόλα αυτά, η οικογένεια επιδιώκει τις οικογενειακές εξόδους. «Τα Σαββατοκύριακα, προσπαθούμε να πηγαίνουμε βόλτες και να περνάμε χρόνο σαν οικογένεια, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο. Πότε ο ένας είναι άρρωστος, πότε ο άλλος είναι άκεφος, πότε δεν αντέχω εγώ», λέει γελώντας η μαμά της οικογένειας, Karissa Vancamp-Smith.

Η Karissa επέλεξε να μην δουλεύει και μένει σπίτι με τα παιδιά. «Τον τελευταίο χρόνο άλλαξα 10.000 πάνες και δώσαμε μεγάλο αγώνα να επιβιώσουν τα τετράδυμα που γεννήθηκαν στις 19 εβδομάδες. Τώρα πια τα πάνε περίφημα και αναπτύσσονται σύμφωνα με την ηλικία τους», προσθέτει. 

Ωστόσο, τις περισσότερες μέρες μέσα στο σπίτι επικρατεί χάος. «Όταν πας για το 3ο παιδί και ξαφνικά βρίσκεσαι με 6 αγόρια, ανοίγεις την πόρτα στο χάος! Όμως, κάθε φορά που σκέφτομαι τις αποβολές που είχα πριν τα 4δυμα, ξεχνάω τις δυσκολίες και νιώθω ευγνωμοσύνη», συμπλήρωσε. 

Πηγή: whec.com

v