Έγινε μαμά στα 53 μετά από 25 χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών: «νομίζω ότι ονειρεύομαι» 

Έγινε μαμά στα 53 μετά από 25 χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών: «νομίζω ότι ονειρεύομαι»

Το όνειρό της ήταν να γίνει μαμά και να δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια και δεν ήταν πρόθυμη να το εγκαταλείψει, παρά τα εμπόδια που συνάντησε. Μετά από 25 χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν το έβαλε ποτέ κάτω, γέννησε το κοριτσάκι των ονείρων της στα 53 και είναι πανευτυχής.

Η Helen Dalglish από τη Γλασκώβη, ξεκίνησε τις προσπάθειες να γίνει μητέρα όταν ήταν 28 ετών αλλά, παρόλο που οι γιατροί δεν έβρισκαν κάποιο πρόβλημα, δεν μπορούσε να μείνει έγκυος. Μετά από 21 αποτυχημένες εξωσωματικές και 3 αποβολές, την κατέταξαν στην κατηγορία της «ανεξήγητης υπογονιμότητας». 

«Έπρεπε να σκέφτομαι θετικά και να μην το βάζω κάτω, αλλά η αναμονή μετά από κάθε εξωσωματική ήταν μια κόλαση!», ανέφερε η Helen που ζει με τον σύντροφό της στην Κύπρο. 

Όταν έκλεισε τα 50, ανακάλυψε μια κλινική γονιμότητας που δεχόταν γυναίκες από 50 έως 55 ετών και αποφάσισε να κάνει μια τελευταία προσπάθεια. Λίγο πριν είχε χάσει τον πατέρα της από καρκίνο, και η τελευταία του επιθυμία ήταν να κάνει η κόρη του ένα παιδάκι.

Επισκέφτηκε για πρώτη φορά την κλινική το καλοκαίρι του 2019, και ακολούθησε φαρμακευτική αγωγή για να ενισχύσει τις ορμόνες της γονιμότητας. «Δεν ήθελα να περάσουν τα χρόνια και να μετανιώσω που δεν προσπάθησα μια τελευταία φορά. Ακόμα κι αν δεν πετύχαινε, τουλάχιστον θα ήξερα ότι το πάλεψα μέχρι τέλους», ανέφερε. 

Η 54χρονη πλέον γυναίκα, δικαιώθηκε από την επιμονή και την υπομονή της. Λίγες μέρες αργότερα, έλαβε ένα email που επιβεβαίωσε την εγκυμοσύνη της και η χαρά της ήταν τεράστια. «Όταν διάβασα το email από την κλινική γονιμότηας, άρχισα να κλαίω με λυγμούς. Σχεδόν δεν το πίστευα πως ήμουν έγκυος!», είπε. 

Μετά από εννιά δύσκολους μήνες, η γενναία αυτή γυναίκα κράτησε το μωρό της στην αγκαλιά της κι ήταν σαν όνειρο. «Όλη η θλίψη των προηγούμενων 25 χρονών εξαφανίστηκε δια μαγείας. Ακόμα και τη μέρα που την έφερα σπίτι, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι συμβαίνει στ' αλήθεια. Νόμιζα πως ονειρεύομαι». 

Έναν χρόνο μετά, η Helen ζει μαζί με την κορούλα της και τον σύντροφό της στην Πάφο κι έχουν φτιάξει μια όμορφη οικογένεια. 

Πηγή: news.stv.tv

v