Στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια ξιφασκίας 5 μήνες μετά τη γέννα των 2δυμων της

Στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια ξιφασκίας 5 μήνες μετά τη γέννα των 2δυμων της

Η Ιταλίδα ξιφομάχος, Αριάνα Ερίγκο, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Μιλάνο, λίγο μετά την επιστροφή της στους αγωνιστικούς χώρους, καθώς πρόσφατα έγινε μαμά.

«Ήταν κατόρθωμα», δήλωσε η Ερίγκο που επίσης κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο ατομικό πρωτάθλημα στο Μιλάνο. «Όλοι οι γιατροί με τους οποίους μίλησα μου είπαν ότι δεν θα τα κατάφερνα. Γέννησα πριν από 5 μήνες με καισαρική τομή και προφανώς αυτό αλλάζει εντελώς τη διαδικασία αποκατάστασης».

Η 35χρονη αθλήτρια έχει κερδίσει 10 παγκόσμια μετάλλια σε ατομικό επίπεδο τα τελευταία 14 χρόνια και το γεγονός ότι έγινε πρόσφατα μητέρα, δεν την εμπόδισε να συνεχίσει τις επιτυχίες της.

Δεν έκρυψε ωστόσο, και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε. «Συχνά αναρωτιόμουν ποιος με ανάγκασε να το κάνω αυτό. Ήταν πολύ δύσκολο να συνέλθω από τον τοκετό, την καισαρική, να επιστρέψω στην προπόνηση, να χάσω βάρος, να πάω στο γυμναστήριο το πρωί με τρεις ώρες ύπνο», είπε και τόνισε ότι δεν ήθελε να το βάλει κάτω.

Τη νίκη της αφιέρωσε στα διδυμάκια της και με καμάρι ανακοίνωσε ότι επόμενος στόχος της είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του χρόνου στο Παρίσι.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Arianna Errigo (@aryerri)

Πηγή: bbc.com

v