«Ένα κείμενο για όσους νομίζουν πως η καισαρική είναι εύκολη και ανώδυνη»

«Ένα κείμενο για όσους νομίζουν πως η καισαρική είναι εύκολη και ανώδυνη»

Αυτό το κείμενο είναι γραμμένο για όσους νομίζουν πως η καισαρική είναι πιο εύκολη από τον φυσιολογικό τοκετό και δεν πονάει πολύ, από μια μαμά που μόλις έκανε την δεύτερη καισαρική της. Να πώς μοιάζει πραγματικά η μετά τον τοκετό μια εβδομάδα μετά την 2η καισαρική μου:

Τα μαλλιά αχτένιστα και δεμένα με ένα χαλαρό λάστιχο για ν θηλάσεις ή να αντλήσεις γάλα, ενώ σε τραβάνε τα ράμματα στην κοιλιά και δυσκολεύεσαι να κουνηθείς από τον πόνο.

Είσαι τόσο πονεμένη και εξαντλημένη, που δυσκολεύεσαι να κάνεις ένα ντους ή να κοιμηθείς συνεχόμενα. 

Έχεις μόνιμα έναν επίδεσμο πάνω από την πληγή, που καλύπτει την κοιλιά σου από τη μία άκρη στην άλλη παρόλο που η τομή είναι μόλις 5 εκατοστά και νιώθεις σαν να έχει κοπεί η μέση σου στα δυο. 

Δεν αρκεί να αλλάζεις το μωρό μετά από κάθε γεύμα - πρέπει κάθε τόσο να αλλάζεις και τον επίδεσμο, μια διαδικασία που πονάει αφόρητα. Παράλληλα, πρέπει να ελέγχεις αν υπάρχει υγρασία στην πληγή, αν έπαθες κάποια λοίμωξη από την επέμβαση ή αν παρουσιάστηκε φλεγμονή. 

Και παράλληλα, φροντίζεις και το νεογέννητο μωρό σου: να το ταΐσεις, να το αλλάξεις, να του τραγουδήσεις, να το κρατήσεις στην αγκαλιά σου...

Για όλους εσάς που μου λέτε πως καλύτερα που γέννησα με καισαρική επειδή είναι πιο εύκολη και πιο ανώδυνη, έχετε μαύρα μεσάνυχτα. 

Ελεύθερη μετάφραση από motherly.com

v