Το Ναύπλιο γέμισε ροζ φλαμίνγκο και έγινε ακόμα πιο όμορφο!

Το Ναύπλιο γέμισε ροζ φλαμίνγκο και έγινε ακόμα πιο όμορφο!

Κοπάδι με δεκάδες φλαμίνγκο έκανε στάση για ξεκούραση στον Υδροβιότοπο Ναυπλίου Νέας Κίου στην Αργολίδα, την Δευτέρα, 21 Αυγούστου.

Τα πανέμορφα εξωτικά πουλιά ξεκίνησαν την φθινοπωρινή τους μετανάστευση και βρίσκονται σε ταξίδι πολλών χιλιάδων χιλιομέτρων, κάνοντας στάσεις σε υγρότοπους ώστε να τραφούν, να ξεκουραστούν και να συνεχίσουν στον προορισμό τους.

Όπως φαίνονται στις εικόνες του μέσου argolikeseidhseis.gr, από κοντινή απόσταση φαίνεται καθαρά η ροζ απόχρωση του φτερώματος και των γυμνών τμημάτων του σώματός του (πόδια, ράμφος) ενώ από μακριά δίνει την εντύπωση πως είναι λευκό. Εξαπλώνεται σε Αφρική, Νότια Ευρώπη και Ασία.

Τα πουλιά των παραλίων της Μεσογείου και αυτά της δυτικής Αφρικής θεωρείται πως ανήκουν σε ξεχωριστό υποπληθυσμό από τα υπόλοιπα, δηλαδή μετακινούνται μεταξύ των περιοχών αυτών και σπανιότερα πέρα από αυτές .

Στην Ελλάδα δεν αναπαράγεται. Τρέφεται βυθίζοντας το ράμφος του στο νερό και φιλτράροντάς το καθώς το περνά από ένα σύστημα μεμβρανών με τη βοήθεια της ισχυρού μυ της γλώσσα του.

Ζει πολλά χρόνια και το μεγαλύτερο σε ηλικία Φλαμίνγκο έφτασε τα 33 χρόνια στη φύση και τα 44 σε αιχμαλωσία. Είναι το πιο ψηλό πουλί στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο από τα 6 είδη της οικογένειας των φλαμίνγκο που υπάρχουν στον κόσμο.

Πηγή: iefimerida.gr

v