Α. Κονάνος: «μην απαιτείς από το παιδί σου να είναι τέλειο, γίνε η έμπνευσή του»

Α. Κονάνος: «μην απαιτείς από το παιδί σου να είναι τέλειο, γίνε η έμπνευσή του»

Πολλές φορές, από την αγωνία μας τα παιδιά μας να γίνουν πετυχημένα και να ξεχωρίσουν, απαιτούμε να είναι σε όλα τέλεια. Να είναι πρώτα στο σχολείο, να έχουν τις καλύτερες επιδόσεις στις εξωσχολικές δραστηριότητες, να είναι πάντα ευγενικά και υπάκουα και, γενικά, να μην μας «κάνουν ρεζίλι», όπως λέμε συχνά εμείς οι γονείς.

Ωστόσο, η τελειότητα δεν υπάρχει. κανείς δεν μπορεί να είναι τέλειος, ακόμα κι αν κάνει υπερπροσπάθειες. Επιπλέον, όταν απαιτούμε από τα παιδιά να είναι άψογα, το πιθανότερο είναι πως θα νιώσουν ανεπαρκή κι ότι δεν τα αγαπάμε αρκετά γι΄αυτό που είναι.

Ο καλύτερος τρόπος να μεγαλώσουμε καλά και επιτυχημένα παιδιά, λοιπόν, δεν είναι να τα διατάζουμε αλλά να τα εμπνέουμε. Όπως γράφει και ο ψυχολόγος Ανδρέας Κονάνος, έτσι γινόμαστε το καλό παράδειγμα και αποφεύγουμε συγκρούσεις, καυγάδες και ένταση.

Ολόκληρη η ανάρτηση

«Μη διατάζεις το παιδί σου να είναι τέλειο, ούτε να απαιτείς να είναι άψογο! Όλα αυτά, φρόντισε να τα εμπνεύσεις και να τα κάνεις αντικείμενο του οραματισμού και της προσευχής σου για το παιδί!

Έτσι θα γλιτώσετε συγκρούσεις, καυγάδες και ένταση που δημιουργούν μεταξύ σας χάσμα και απόσταση».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v