Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: βρέφη μεταφέρονται μαζικά από το νοσοκομείο για ασφάλεια

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: βρέφη μεταφέρονται μαζικά από το νοσοκομείο για ασφάλεια

Το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής» έχει μετατραπεί προσωρινά σε νοσοκομείο για τους ασθενείς και τα βρέφη που μεταφέρονται εκεί από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης το οποίο εκκενώθηκε λόγω της πυρκαγιάς που καίει για τέταρτη μέρα στην περιοχή.

Τα μωράκια μεταφέρθηκαν πρώτα σκεπασμένα με κουβέρτες - μια εικόνα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

«Ήταν από τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις εκκένωσης, που ολοκληρώνεται τώρα», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. «Έντεκα νεογνά μεταφέρθηκαν στην Καβάλα και στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Επίσης, 42 ασθενείς μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στην Καβάλα και την Ξάνθη και 25 στο νοσοκομείο Κομοτηνής. Δέκα ασθενείς που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ μεταφέρονται με κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με το OPEN, τα επείγοντα περιστατικά βρίσκονται σε σκηνή στο λιμάνι της πόλης, ενώ μέσα στο πλοίο έχουν μεταφερθεί κρεβάτια με τους ασθενείς να νοσηλεύονται κανονικά.

Στο OPEN μίλησε ένας νοσηλευτής του νοσοκομείου ο οποίος έκανε λόγο για συνθήκες πολέμου. «Δεν το έχουμε ζήσει ποτέ ξανά στη ζωή μας. Οι φλόγες έφτασαν στην πύλη». Σημείωσε επίσης πως για την ώρα «δεν υπάρχει πρόβλεψη για άμεση επιστροφή στο νοσοκομείο, καθώς υπάρχουν φόβοι για αναζωπύρωση».

Πηγή: lifo.gr

v