Μητρότητα σημαίνει να καταφέρνεις το… ακατόρθωτο και μάλιστα με επιτυχία!

Μητρότητα σημαίνει να καταφέρνεις το… ακατόρθωτο και μάλιστα με επιτυχία!

Το να είσαι μαμά, δεν είναι απλά ένας ρόλος. Με το που μείνεις έγκυος, αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι αλλάζουν οι προτεραιότητές σου, οι δυνάμεις σου, ο ίδιος σου ο εαυτός. Ξαφνικά αποκτάς φοβίες που δεν είχες, γίνεσαι λιγότερο εγωιστής και μεταμορφώνεσαι σε ένα είδος υπεράνθρωπου, που μπορεί να τα καταφέρει τα πάντα όταν πρόκειται για τα παιδιά σου.

Κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα...

Το να είσαι μαμά σημαίνει να καταφέρνεις το ακατόρθωτο, και μάλιστα με επιτυχία. Μία μαμά μπορεί να κάνει πράγματα που για τους υπόλοιπους ανθρώπους φαίνονται απίθανα. Για παράδειγμα, μπορεί να θηλάζει το μωρό της ενώ ανακατεύει το φαγητό στην κατσαρόλα, μιλάει στο τηλέφωνο με τον παιδίατρο και παράλληλα παρηγορεί ένα 3χρονο που κρέμεται στα φουστάνια της.  

... και τα κάνει επαναλαμβανόμενα

Εκτός από τις multitasking ικανότητές της, έχει την υπομονή να κάνει το ίδιο πράγμα δεκάδες φορές την ημέρα και μάλιστα χωρίς να διαμαρτύρεται. Μπορεί, ας πούμε, να συμμαζέψει το σαλόνι από τα σκόρπια παιδικά παιχνίδια τουλάχιστον πέντε φορές μέσα στο 24ωρο, να καθαρίσει τον νεροχύτη τρεις με τέσσερις φορές τη μέρα, να δώσει την ίδια εντολή γύρω στις 100 φορές μέχρι να την δει να πραγματοποιείται και να αλλάζει πάνες όσο συχνά πίνει νερό. Γενικά, η καθημερινή ρουτίνα μιας μαμάς είναι ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο που, μερικές φορές, μπορεί να σε φτάσει στα όρια της τρέλας. 

Εκτελεί δεκάδες ρόλους με μεγάλη επιτυχία!

Η ατημέλητη και κουρασμένη μαμά που συναντάς στον δρόμο, δεν είναι μια απλή μαμά όπως νομίζεις. Για την ακρίβεια, είναι κάτι σαν σούπερ ήρωας και η σούπερ δύναμή της είναι ότι μπορεί να μεταμορφώνεται σε δεκάδες ρόλους: εκτελεί χρέη σοφέρ, νοσοκόμας, δασκάλας, σεφ, κλόουν, διασκεδαστή, συμβούλου, ψυχολόγου, εξομολογητή, ζαχαροπλάστη, λογιστή, μαμάς, συζύγου, ερωμένης, κτλ (συμπληρώνετε τη λίστα άφοβα). Με λίγα λόγια, αναλαμβάνει τόσους πολλούς ρόλους που αν σου το έλεγαν πριν γεννήσεις, θα απαντούσες «αποκαλείται, αυτό δεν γίνεται!».  

Καταπίνει τις ενοχές της όπως ο ζογκλέρ καταπίνει τις φωτιές

Ανάμεσα σε όλα αυτά που κάνει, υπάρχει πάντα μέσα της μια φωνούλα που της ψιθυρίζει «αυτό δεν το έκανες σωστά, είσαι άθλια μάνα». Και κάθε φορά, βρίσκει το κουράγιο να ξεπεράσει τις τύψεις της, να υπερβεί τον εαυτό της και να σταθεί στα πόδια της. Το κίνητρό της είναι ένα αλλά ισχυρό: τα παιδιά της, για τα οποία θ έκανε τα πάντα για να είναι ασφαλή, γερά και χαρούμενα. 

v