Γιος που κλάπηκε ως νεογέννητο από νοσοκομείο βρήκε τη μητέρα του 42 χρόνια μετά!

Γιος που κλάπηκε ως νεογέννητο από νοσοκομείο βρήκε τη μητέρα του 42 χρόνια μετά!

Μια απίστευτη ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστή τον Jimmy Lippert Thyden, ο οποίος αναζήτησε τους βιολογικούς τους γονείς στα 42 του χρόνια και ήρθε αντιμέτωπος με μια φρικτή αλήθεια: η μαμά του δεν τον είχε παρατήσει, ούτε τον είχε δώσει για υιοθεσία...

Όπως αποκαλύφθηκε ο Jimmy υπήρξε ένα από τα χιλιάδες μωρά που αφαιρέθηκαν με τη βία από φτωχές κυρίως μητέρες στη Χιλή και τοποθετήθηκαν σε οικογένειες στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, μέσω ενός δικτύου παράνομων υιοθεσιών- μια πολιτική που ενορχηστρώθηκε από το καθεστώς του στρατηγού Αουγκούστο Πινοσέτ τις δεκαετίες του '70 και του '80 ως μέσο για τη μείωση της φτώχειας.

Ο Jimmy υιοθετήθηκε όταν ήταν μωρό από δύο Αμερικανούς πολίτες και άρχισε να ψάχνει για την βιολογική του οικογένεια στα 42 του χρόνια. Όλα ξεκίνησαν τον Απρίλιο, όταν διάβασε στις ειδήσεις για υιοθετημένα παιδιά που γεννήθηκαν στη Χιλή και επανενώθηκαν με τους βιολογικούς τους συγγενείς με τη βοήθεια της χιλιανής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Nos Buscamos.

Η οργάνωση στην οποία απευθύνθηκε, ανακάλυψε ότι ο Jimmy είχε γεννηθεί πρόωρα σε νοσοκομείο του Σαντιάγο, της πρωτεύουσας της Χιλής, και είχε τοποθετηθεί σε θερμοκοιτίδα. Στην μητέρα του είπαν να φύγει από το νοσοκομείο, αλλά όταν επέστρεψε για να πάρει το μωρό της, της είπαν ότι είχε πεθάνει και ότι το σώμα του είχε πεταχτεί, σύμφωνα με τον φάκελο της υπόθεσης.

«Τα έγγραφα που έχω για την υιοθεσία μου λένε ότι δεν έχω ζωντανούς συγγενείς. Και έμαθα τους τελευταίους μήνες ότι έχω μια μαμά, τέσσερις αδερφού και μια αδερφή», δήλωσε σε συνέντευξή.

Η στιγμή που όλη η οικογένεια βρέθηκε ξανά ήταν άκρως συγκινητική, με την μητέρα του Jimmy να μη μπορεί να σταματήσει να κλαίει από χαρά. Όταν αγκαλιάστηκαν για πρώτη φορά μετά από 42 χρόνια, ένιωσαν και οι δύο σαν να μπαίνει ένα χαμένο κομμάτι του παζλ στη θέση του.

Πηγή: apnews.com

v