Δώρισε το νεφρό της στη νύφη της και της έσωσε τη ζωή!

Δώρισε το νεφρό της στη νύφη της και της έσωσε τη ζωή!

Λέγονται πολλά για τις πεθερές, όμως, μερικές είναι αληθινά διαμάντια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια 70χρονη γυναίκα από την Ινδία, η οποία προέβη σε μια μεγαλειώδη πράξη. Έσωσε την ζωή της νύφης της που έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια, δωρίζοντάς της το νεφρό της.

Πέρυσι, όλα άλλαξαν για την 43χρονη Amisha Jitesh Mota, όταν διαγνώστηκε με νεφρική ανεπάρκεια. Οι γιατροί συνέστησαν είτε μεταμόσχευση νεφρού είτε συνεχή ιατρική φροντίδα, όπως η αιμοκάθαρση, ως τη μόνη πιθανότητα επιβίωσής της.

Η Amisha είχε χάσει κάθε ελπίδα και ήταν έτοιμη να υπομείνει τις επώδυνες συνεδρίες αιμοκάθαρσης, όταν η 70χρονη πεθερά της, Prabha Kantilal Mota, εξέφρασε την προθυμία της να δωρίσει το δικό της νεφρό. 

Η απόφαση αυτή αρχικά προκάλεσε ανησυχίες λόγω της ηλικίας της. Όμως, μετά από μια σειρά εξετάσεων οι γιατροί διαβεβαίωσαν την καλή φυσική κατάσταση της 70χρονης και την καταλληλότητά της ως δότρια.

«Η Amisha είναι σαν κόρη μου και μια μητέρα μπορεί να φτάσει στα άκρα για να σώσει τη ζωή του παιδιού της», δήλωσε η γλυκύτατη Prabha σε συνέντευξη που της πήραν τα τοπικά μέσα.

Η επέμβαση στέφθηκε από επιτυχία και τόσο η 70χρονη όσο και η νύφη της χαίρουν άκρας υγείας. 

Η 43χρονη δήλωσε ότι θα είναι αιώνια ευγνώμων στην πεθερά της και τόνισε πως έχει αδαμάντινο χαρακτήρα.

Πηγή: indianexpress.com

v