«Η καισαρική δεν είναι η εύκολη λύση. Είναι μια επώδυνη επέμβαση»

«Η καισαρική δεν είναι η εύκολη λύση. Είναι μια επώδυνη επέμβαση»

Αναρωτιέσαι πώς μοιάζει μια γυναίκα λίγες ώρες μετά την καισαρική τομή; Δεν είναι στα καλύτερά της. Και εσύ που ψιθυρίζεις από μέσα σου «σιγά μωρέ, δεν είναι τίποτα η καισαρική», διάβασε παρακάτω και θα δεις πως... είναι και παραείναι!

«Σε όποιον νομίζει πως η καισαρική είναι η εύκολη λύση, ας προσπαθήσει να κάνει στην κοιλιά του μια τομή 15 εκατοστών, όμοια με το δάγκωνα ενός μεγάλου καρχαρία σε μικροσκοπικό σέρφερ που βουτάει στα βαθιά.  

Στη συνέχεια, ας προσπαθήσει να το ράψει με σύρμα, νιώθοντας τα ζωτικά του όργανα να προσπαθούν να ξεφύγουν. Μπορεί στην αρχή να μην νιώσει τόσο χάλια, αλλά θέλω να τον δω μόλις περάσει η επίδραση της αναισθησίας!

Γιατί, αγαπητέ μου, μετά από όλα αυτά νιώθεις σαν να σε χτύπησε λεωφορείο κι έπειτα ήρθε και μια νταλίκα να ξαπλώσει πάνω σου, απλά για να βεβαιωθεί πως θα πονέσεις αρκετά.

Αν δεν προλάβεις να πάρεις νέο παυσίπονο πριν τελειώσει η επίδραση του προηγουμένου, ο οξύς πόνος σου θυμίζει πως είσαι ακόμα ζωντανή (αν και για δευτερόλεπτα εύχεσαι να μην ήσουν...), και το χειρότερο απ' όλα είναι πως αυτή η αίσθηση κρατάει για μέρες. 

Επιπρόσθετα, βρίσκεσαι σε μόνιμη αγωνία μην κολλήσεις κάποιο μικρόβιο, μην τραβηχτούν τα ράμματα ή μήπως δεν μπορέσεις να φροντίσεις το νεογέννητό σου όπως πρέπει.

Τέλος, αυτή η τομή, ίσως μείνει για πάντα. Τουλάχιστον εγώ δεν θα προσπαθήσω να τη σβήσω με πλαστικές, γιατί μου θυμίζει πως λόγω της καισαρικής ήρθαν τα αγγελούδια μου στον κόσμο. Κι αυτό δεν θα το άλλαζα με τίποτα!»

Μετάφραση από @oliviawhite / Instagram

v