«Μαμά σημαίνει να σκέφτεσαι και να οργανώνεις τα πάντα για όλη την οικογένεια»

«Μαμά σημαίνει να σκέφτεσαι και να οργανώνεις τα πάντα για όλη την οικογένεια»

Φωτογραφία από Ink Girl

Το να είσαι μαμά είναι πολύ περισσότερα από το να αλλάζεις πάνες και να ταΐζεις, όπως νομίζουν πολλοί. Είναι ΠΟΛΥ περισσότερα από το να καθαρίζεις χάλια, να μαγειρεύεις, να πλένεις πιάτα και να βάζεις πλυντήρια

Μια μαμά κάνει και όλα τις παραπάνω πεζές και κουραστικές δουλειές, αλλά κυρίως σκέφτεται και προβλέπει τις ανάγκες ολόκληρης της οικογένειας και φροντίζει να τις ικανοποιεί.

Μια μαμά είναι υπεύθυνη τόσο για τις καθημερινές δουλειές και την τήρηση του εβδομαδιαίου προγράμματος, όσο και για την καλή ψυχολογία και την ευτυχία των μελών της.  Κι αυτό είναι δύσκολη δουλειά...

Για παράδειγμα, μια μαμά πλένει τα πιάτα ενώ παράλληλα ανησυχεί για τις επιδόσεις του μεγάλου της παιδιού στο σχολείο, αν πρέπει να επισκεφθεί τη δασκάλα ή πώς να το βοηθήσει να προσαρμοστεί πιο εύκολα στο σχολικό περιβάλλον. 

Μαγειρεύει ενώ παράλληλα παρηγορεί το μικρότερο παιδί της που τσακώθηκε με τους φίλους του και νιώθει πληγωμένο. 

Βάζει πλυντήρια ενώ παράλληλα χωρίζει τα δυο αδέρφια που τσακώθηκαν, την ίδια στιγμή που βοηθάει το άλλο της παιδί στα μαθηματικά. 

Το μυαλό της είναι σαν ημερολόγιο και ξέρει κάθε στιγμή πού είναι ο καθένας, τι κάνει, το σκέφτεται και πώς αισθάνεται. 

Και δεν σταματάει ποτέ. Καμία στιγμή δεν ησυχάζει το μυαλό σου όταν είσαι μητέρα. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα σου πει κάποιος «δεν κάνεις και τίποτα... μόνο δουλειές στο σπίτι», πες του να το ξανασκεφτεί. Η μαμά κάνει ΟΛΗ την εγκεφαλική δουλειά της οικογένειας , όλη μέρα, κάθε μέρα. 

Μετάφραση από LIVING Full

v