12χρονος ήρωας έσωσε άνδρα από πνιγμό - έκανε όσα είχε δει σε σειρά του Netflix!

12χρονος ήρωας έσωσε άνδρα από πνιγμό - έκανε όσα είχε δει σε σειρά του Netflix!

Ο Austen MacMillan, ένα 12χρονο αγόρι από τη Φλόριντα, έσωσε έναν άνδρα από βέβαιο πνιγμό κάνοντάς του CPR μιμούμενος τους πρωταγωνιστές της σειράς «Stranger Things»!

Ο Piquette, ο άνδρας που έσωσε ο Austen, έκανε διαγωνισμό με τον 12χρονο για το ποιος αντέχει περισσότερο κάτω από το νερό.

Τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας της οικογένειας δείχνουν τον Piquette να επιπλέει ακίνητος με το πρόσωπο προς τα κάτω στην πισίνα για αρκετή ώρα. Ο Austen έλεγξε το χρονόμετρο, είδε ότι είχαν περάσει πέντε λεπτά και ήξερε ότι ήταν πολύς χρόνος.

Ο 12χρονος βούτηξε κάτω από το νερό για να ελέγξει τον Piquette. Αφού είδε ότι δεν ανταποκρίνεται, τον έβγαλε έξω και τον ξάπλωσε μπρούμυτα. 

Ζήτησε βοήθεια από δύο γειτονικά σπίτι, αλλά κανείς δεν ανταποκρίθηκε. Τότε έκανε CPR. Σημειώνεται, ότι προσπάθησε να διαβάσει τις πρώτες βοήθειες από το κινητό του Piquette, αλλά δεν ήξερε τον κωδικό, ούτε πώς να χρησιμοποιήσει το κουμπί έκτακτης ανάγκης.

«Νομίζω ότι λιποθύμησα σε περίπου 30 δευτερόλεπτα και δεν ξέρω γιατί», δήλωσε ο θεραπευτής στο Good Morning America. «Είμαι τόσο έκπληκτος με το πόσο δυνατός και σοφός ήταν εκείνη τη στιγμή ο μικρός. Και θέλω πάντα να γνωρίζει ότι είναι ένας ήρωας». 

Η συναισθηματική σκηνή του Stranger Things κατά την οποία η Τζόις Μπάιερς (Γουαϊνόνα Ράιντερ) και ο Τζιμ Χόπερ (Ντέιβιντ Χάρμπουρ) κάνουν θωρακικές μαλάξεις στον αναίσθητο μικρό γιο της πρώτης, Γουίλ (Νόα Σναπ) αποτέλεσε έμπνευση για τον 12χρονο ήρωα. 

Πηγή: lifo.gr

 

v