6χρονη έγινε δότρια μυελού των οστών και έσωσε τη ζωή του αδερφούλη της!

6χρονη έγινε δότρια μυελού των οστών και έσωσε τη ζωή του αδερφούλη της!

Πηγή έμπνευσης αποτελεί η ιστορία ενός 6χρονου κοριτσιού από τη Βρετανία που έγινε δότρια για τον μικρό της αδερφό και του έσωσε τη ζωή.  

Τον Απρίλιο, η Freya έγινε δότρια μυελo;y των οστών για τον μικρό της αδερφό, τον Jakob, ο οποίος πάσχει από μια σπάνια γενετική διαταραχή. «Πιστεύαμε ότι δεν θα χρειαστεί να υποβάλουμε την κόρη μας σε αυτή τη διαδικασία, αλλά όταν ανακαλύψαμε ότι είναι συμβατή δότρια, επέμεινε πάρα πολύ να βοηθήσει "το μωρό μας", όπως αποκαλεί τον αδερφό της», λέει η μητέρα των δύο παιδιών. 

Παρά το γεγονός ότι έχει 30% πιθανότητες να επιβιώσει από τη διαδικασία μεταμόσχευσης, το 18 μηνών αγοράκι βρίσκεται στο σπίτι και αναρρώνει. Η οικογένειά του ελπίζει ότι η μεταμόσχευση θα ενισχύσει την ανοσία του και δεν θα χρειάζεται να κάνει μεταγγίσεις αίματος τόσο συχνά. 

Τα δύο αδερφάκια, απέκτησαν ένα ιδιαίτερο δέσιμο μετά τη μεταμόσχευση. Σύμφωνα με τη μαμά τους, ο δεσμός τους ισχυροποιήθηκε και πλέον είναι αχώριστοι.

«ΟJakob πέρασε πάνω από τη μισή του ζωή στο νοσοκομείο ενώ τώρα, χάρη στην αδερφή του, είναι στο σπίτι μας. Αυτό και μόνο έχει βοηθήσει να έρθουν κοντά τα δυο παιδιά μας. Η Freya τον προσέχει συνέχεια κι ο ΟJakob δεν πάει πουθενά χωρίς εκείνη!», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι η μικρή Freya θέλει να γίνει γιατρός και να βοηθήσει όσα περισσότερα μωράκια μπορεί! 

Πηγή: bbc.com

v