Τι πραγματικά θέλουν οι μαμάδες πλήρους απασχόλησης να κάνουν πιο συχνά οι άντρες τους

Τι πραγματικά θέλουν οι μαμάδες πλήρους απασχόλησης να κάνουν πιο συχνά οι άντρες τους

Τι θα ήθελε να ζητήσει μια μαμά πλήρους απασχόλησης από τον σύντροφό της; Να τη βοηθήσει με τις δουλειές του σπιτιού ή μήπως να της δείξει παραπάνω τρυφερότητα; Πέντε γυναίκες που άφησαν τις δουλειές τους για να αφοσιωθούν στην οικογένειά τους εξομολογούνται τι έχουν πραγματικά ανάγκη από τους άντρες τους.

Να δείξει ενδιαφέρον για τη μέρα μου

«Ένα πράγμα που με εκνευρίζει αφάνταστα στον άντρα μου είναι ότι ποτέ δεν με ρωτάει για την μέρα μου, όταν επιστρέφει το βράδυ από τη δουλειά. Για κάποιο (μυστήριο!) λόγο πιστεύει ότι κάθε μέρα είναι ίδια για μένα. Αλλά δεν είναι... Πώς θα μπορούσε να είναι όταν φροντίζεις τρία παιδιά κάτω των 3 χρονών από το πρωί έως το βράδυ; Καθημερινά γίνονται ευτράπελα στο σπίτι μας, τα οποία έχω ανάγκη να μοιραστώ μαζί του. Αυτή η πλήρης αδιαφορία του για τι κάνουμε τόσες ώρες στο σπίτι, με κάνει να αισθάνομαι βαρετή... Σαν να μην έχω κάτι άξιο λόγου να πω...»

Κατερίνα, 35 ετών

Να μου δείξει ότι ακόμα με θαυμάζει

«Πριν αφοσιωθώ πλήρως στην οικογένειάς μας, έκανα μια πολύ απαιτητική δουλειά και ήμουν πάρα πολύ καλή σ' αυτήν. Όταν μιλούσα για όσα έκανα μέσα στη μέρα, έβλεπα τον θαυμασμό στα μάτια του συντρόφου μου. Κάτι που δεν συμβαίνει πια. Αλλά το έχω πραγματικά ανάγκη!»

Μαρία, 45 ετών

Να βοηθήσει στις δουλειές του σπιτιού χωρίς να χρειαστεί να το ζητήσω

«Ακούγεται κλισέ, αλλά αυτό που πραγματικά έχω ανάγκη από τον άντρα μου είναι να με βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού. Το ότι δεν δουλεύω δεν σημαίνει ότι κάθομαι όλη μέρα στο σπίτι χωρίς να κάνω τίποτα. Κάθε μέρα είναι κουραστική καθώς τρέχω για όλους και για όλα! Καθαρίζω, σιδερώνω, πλένω, μαγειρεύω, διάβαζω και κάνω τον σοφέρ στα παιδιά μας... Έστω μια φορά θα ήθελα να μου πει ''άσε, θα το κάνω εγώ. Πήγαινε να ξεκουραστείς.'' Τόσο δύσκολο είναι;»

Μαργαρίτα, 32 ετών

Na βάλει τα παιδιά για ύπνο

«Ο άντρας μου δουλεύει πάρα πολλές ώρες την ημέρα. Φεύγει χαράματα και γυρνάει αργά το βράδυ. Κάνει ό,τι μπορεί για να τα βγάλουμε πέρα και είμαι πραγματικά ευγνώμων γι' αυτό. Αυτό που θα ήθελα να κάνει πιο συχνά είναι να βάζει τα παιδιά μας για ύπνο. Να τους διαβάζει ένα παραμύθι ή να τους λέει ένα τραγουδάκι. Λείπει πολύ στα αγόρια μας και νιώθω ότι δεν είναι αρκετά... κοντά τους.»

Σοφία, 25 ετών

Να με φλερτάρει

«Είμαι μαμά πλήρους απασχόλησης και προς αποφυγή παραξεγήσεων, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι ήταν επιλογή μου. Δεν μετανιώνω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα είναι ρόδινα στη ζωή μου. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι όλη μέρα με τα παιδιά στο σπίτι!Κανείς δεν μιλάει για το πόσο κουρασμένη νιώθεις όλη την ώρα ή για το ότι δε νιώθεις πλέον ποθητή... Γι΄αυτό και έχω ανάγκη να ακούσω από τον άντρα μου ένα κοπλιμέντο και να μου δείξει ότι με θέλει ακόμα. Ότι με βλέπει ως γυναίκα και όχι μόνο ως μητέρα των παιδιών του».

Κωνσταντίνα, 40 ετών

v