Πέθανε ο Άλμπους Ντάμπλντορ του Χάρι Πότερ σε ηλικία 82 ετών

Πέθανε ο Άλμπους Ντάμπλντορ του Χάρι Πότερ σε ηλικία 82 ετών

Στο πένθος βυθίστηκε ο παγκόσμιος κινηματογράφος, καθώς άφησε την τελευταία του πνοή ο Μάικλ Γκάμπον σε ηλικία 82 ετών.

Ο Σερ Μάικλ Τζον Γκάμπον, ήταν Άγγλος, γεννημένος στην Ιρλανδία, ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Μερικές από τις πιο γνωστές του τηλεοπτικές εμφανίσεις ήταν στις βρετανικές σειρές The Singing Detective και Maigret (1992).

Ιδιαίτερα γνωστός στον παγκόσμιο κινηματογράφο έγινε ως Άλμπους Ντάμπλντορ, στις έξι τελευταίες ταινίες της σειράς Harry Potter, παίρνοντας τον ρόλο του αποθανόντα Ρίτσαρντ Χάρις. Στην τεράστια καριέρα του κέρδισε τέσσερα βραβεία BAFTA και τρία Olivier, μεταξύ άλλων βραβεύσεων και υποψηφιοτήτων.

Η σύζυγος και ο γιος του εξέδωσαν δήλωση, με την οποία γνωστοποίησαν πως ο θρυλικός ηθοποιός έφυγε από τη ζωή μετά από νοσηλεία στο νοσοκομείο. "Είμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε την απώλεια του Sir Michael Gambon" ανέφεραν αρχικά.

«Ο αγαπημένος σύζυγος και πατέρας, Michael πέθανε ειρηνικά στο νοσοκομείο με τη σύζυγό του Anne και τον γιο του Fergus στο κρεβάτι του, μετά από πνευμονία. Ο Michael ήταν 82 ετών. Σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτική μας ζωή σε αυτή την οδυνηρή στιγμή και σας ευχαριστούμε για τα μηνύματα υποστήριξης και αγάπης που μας στείλατε», προσθέτει η σχετική δήλωση.

Πηγή: thetoc.gr

v