Ισραήλ: μωρά και μικρά παιδιά οι περισσότεροι όμηροι που απήγαγε η Χαμάς 

Ισραήλ: μωρά και μικρά παιδιά οι περισσότεροι όμηροι που απήγαγε η Χαμάς

Συνεχίστηκε για δεύτερο 24ωρο η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, μετά την αιφνιδιαστική επιδρομή της Χαμάς στο Ισραήλ. Οι περισσότεροι από τους 100 ομήρους που απήγαγε η Χαμάς από το ισραηλινό έδαφος, είναι μικρά παιδιά (ακόμα και λίγων μηνών), ολόκληρες οικογένειες, παππούδες και γιαγιάδες.

 

Συγγενείς περιέγραψαν τη φρίκη και τον τρόμο που ζουν από την ώρα που ανακάλυψαν ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα έχουν απαχθεί. Μέσα από ανατριχιαστικά βίντεο που ανέβασαν οι ίδιοι οι απαγωγές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι συγγενείς είδαν τους ανθρώπους να αρπάζονται από τους τρομοκράτες της Χαμάς.

Τα πλάνα έδειχναν παιδιά που έκλαιγαν με λυγμούς και τις ανήμπορες μητέρες τους να σύρονται από τα σπίτια τους και να φορτώνονται σε οχήματα από βαριά οπλισμένους άνδρες πριν μεταφερθούν στη Γάζα.

Οι ένοπλοι φέρονται να πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα για να αιχμαλωτίζουν ολόκληρες οικογένειες που προσπαθούσαν να σωθούν από τον καταιγισμό ρουκετών που εκτοξεύονταν στους οικισμούς από τη Λωρίδα της Γάζας.

Άρπαξαν 10χρονο από το σπίτι του

Συγκλονιστικά πλάνα δείχνουν ένα αγόρι δέκα ετών να σέρνεται από τρομοκράτες. Πρόκειται για τον Erez Kalderon, ο οποίος αρπάχτηκε από το σπίτι του στο Nir Oz στο νότιο Ισραήλ από τη Χαμάς. Ο πατέρας του Offer και η αδελφή του Sahar, 16 ετών, απήχθησαν επίσης.

«Χθες στις 8.30 π.μ. εστάλησαν μηνύματα ότι οι τρομοκράτες βρίσκονται έξω από το σπίτι τους... και κρύβονται. Από τότε δεν ακούγεται η φωνή τους», ανέφερε μήνυμα συγγενή, το οποίο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. Η αδελφή του Erez, Gaya Kalderon, 21 ετών, που ζει στο Τελ Αβίβ, δήλωσε στο Sky News: «Ό,τι έχω στη ζωή μου - η οικογένειά μου - λείπει. Έχω τρομοκρατηθεί από τις φωτογραφίες και δεν μπορώ να πιστέψω στα μάτια μου. Μοιάζει με ταινία τρόμου που δεν θα γινόταν ποτέ πραγματικότητα. Αλλά έγινε. Το πρωί του Σαββάτου έλαβα μηνύματα όπως "οι τρομοκράτες είναι στην κρεβατοκάμαρά μου" και η 16χρονη αδελφή μου έγραφε σε μένα: "Φοβάμαι τόσο πολύ».

Πηγή: protothema.gr

v