Η φωτογραφία της μέρας: γιατρός προσπαθεί να σώσει μωράκι στη Γάζα 

Η φωτογραφία της μέρας: γιατρός προσπαθεί να σώσει μωράκι στη Γάζα

Φωτογραφία από REUTERS

Μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς σε εδάφη του Ισραήλ, η ισραηλινή κυβέρνηση ενεργοποίησε το άρθρο 40 του Συντάγματος που αφορά την κήρυξη πολέμου και απάντησε στις επιθέσεις με εκτεταμένους βομβαρδισμούς στον παλαιστινιακό θύλακα, προκαλώντας τον θάνατο σε εκατοντάδες Παλαιστίνιους. 

Ο ισραηλινός στρατός διέταξε «πλήρη πολιορκία» της Λωρίδας της Γάζας, που τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς, ενώ ο πρόεδρος του Ισραήλ δήλωσε πως «Είμαστε ήδη στην καρδιά της εκστρατείας αλλά δεν είναι παρά μόνο η αρχή». 

Μέχρι στιγμής, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 700 Ισραηλινοί, πολλοί εκ των οποίων ήταν άμαχοι, ενώ δεκάδες ακόμα απήχθησαν και κρατούνται όμηροι εντός του παλαιστινιακού θύλακα. Η άλλη μεριά, μετρά τουλάχιστον 560 νεκρούς και 2.900 τραυματίες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Η φωτογραφία ενός γιατρού που μεταφέρει έντρομος ένα τραυματισμένο μωράκι στη Γάζα κάνει τον γύρο του διαδικτύου και αποτυπώνει όλη τη φρίκη του πολέμου. Από τη μεριά του ο Πάπας δήλωσε την Κυριακή 8/10 πως «Ο πόλεμος και η τρομοκρατία δεν οδηγούν σε λύση, παρά μόνο στο θάνατο»

Πληροφορίες από avvenire.it και ot.gr

 

v